Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Δικαιοσύνη προκλητικά και εμφανώς στην υπηρεσία Μαξίμου - Πώς η Novartis διασώζει τη κυβέρνηση από την εσωστρέφεια

Η Δικαιοσύνη προκλητικά και εμφανώς στην υπηρεσία Μαξίμου - Πώς η Novartis διασώζει τη κυβέρνηση από την εσωστρέφεια
Αποπροσανατολίζεται ο κόσμος από τα μεγάλα καθημερινά μέτωπα
Σχετικά Άρθρα
Και ξαφνικά μπήκε ξανά στην πολιτική ζωή του τόπου η υπόθεση Novartis.
Την ώρα που η κυβέρνηση βάλλεται από τα καθημερινά προβλήματα, την ώρα που ολοένα και περισσότεροι πολίτες κεντροδεξιάς απόχρωσης παίρνουν αποστάσεις από τη κυβερνώσα παράταξη, την ώρα που η ΝΔ βρίσκεται σε ισχυρή εσωστρέφεια λόγω της αποδοκιμασίας των Καραμανλή-Σαμαρά προς τον Κ. Μητσοτάκη, την ώρα που γίνεται μια προσπάθεια ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς, η Δικαιοσύνη βγάζει από την φαρέτρα της την υπόθεση Νovartis και δίνει στην δημοσιότητα τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων. Και το ερώτημα είναι αν δρα κατ’ εντολήν του Μαξίμου…

Ευνοείται η ΝΔ και στοχοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Είναι αλήθεια ότι η επανεμφάνιση της υπόθεσης Novartis και η διερεύνηση των μαρτύρων Δεστεμπασίδη - Μαραγγέλη ευνοεί ιδιαίτερα τη ΝΔ. Και αυτό διότι όπως υπονοούν στην κυβέρνηση, τα βλέμματα θα στραφούν κυρίως σε αυτούς που έβαλαν αυτούς τους μάρτυρες να μιλήσουν για τροχήλατες βαλίτσες, για μίζες σε πολιτικούς, για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων σε μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες κτλ. Βασικά, στο στόχαστρο θα βρεθεί ο πυρήνας της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 και κυρίως η ομάδα του Νίκου Παππά, του Παύλου Πολάκη και άλλων που ήταν στην ηγετική ομάδα. Θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας με δηλώσεις του έχει πει mea culpa για την υπόθεση Novartis και το κυνήγι των πολιτικών του αντιπάλων επιχειρώντας να βγει από το κάδρο.

Αποπροσανατολίζεται ο κόσμος από τα μεγάλα καθημερινά μέτωπα

Το άνοιγμα του σκανδάλου εξυπηρετεί και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τόσο καιρό κατηγορούνταν από τους σαμαρικούς ότι δεν πιέζει για να φανερωθούν οι πραγματικοί υπαίτιοι του σκανδάλου. Τώρα προσπαθεί να τους κλείσει το στόμα, ανοίγοντας της υπόθεση. Όμως, στην μεγάλη του εικόνα το άνοιγμα της υπόθεσης επισκιάζει την διαμάχη των πρώην αρχηγών της ΝΔ με την σημερινή ηγεσία και σίγουρα αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τα δύσκολα μέτωπα της κυβέρνησης όπως τα ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό και φυσικά η ακρίβεια και η αδυναμία στέγης. Επίσης, δίνει την δυνατότητα να συσπειρώσει τη ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πλέον είναι διαλυμένος σε 10 κομμάτια αλλά και να δημιουργήσει ένα συναινετικό κλίμα ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπου είναι τα κόμματα που στοχοποιήθηκαν περισσότερο από την υπόθεση Novartis.

Ερωτηματικό τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ

Βέβαια, εδώ να πούμε ότι δεν είναι σίγουρο αν το ΠΑΣΟΚ «τσιμπήσει» σε αυτές τις εξελίξεις για την Novartis. Το σκάνδαλο αφορούσε τον Ανδρέα Λοβέρδο που έχει φύγει από το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει καμία διάθεση να τον υπερασπιστεί. Όμως, αφορά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο που έχει μία σχετική επιρροή στην σημερινή ηγεσία.

Η Δικαιοσύνη όποτε θέλει αργεί και άλλες φορές «γρηγορεύει»…

Το άνοιγμα της υπόθεσης Novartis και το ξεκουκούλωμα των μαρτύρων κατηγορίας έγινε από την Δικαιοσύνη όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά τις αγαστές σχέσεις που έχει η κυβέρνηση με τη Δικαιοσύνη. Στις υποκλοπές την έβγαλε λάδι, στα Τέμπη ακόμα να πάρει αποφάσεις, τώρα σπάει ένα προστατευτικό καθεστώς που ισχύει σε όλη την Ευρώπη για να μπορέσει να το αξιοποιήσει θετικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εν μέρει… Την ίδια ώρα στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία που αφορά στην υπόθεση των πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion και το σκάνδαλο των 500 εκατ ευρώ.
Συγκεκριμένα, η δικογραφία για την υπογραφή της συμφωνίας τον Μάρτιο του 2015 αφορά στους πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον τότε Υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, καθώς και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Πανούση, Νίκο Κοτζιά και Θοδωρή Δρίτσα. Στην υπόθεση και ο Ευάγγελος Αποστολάκης ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν αρχηγός ΓΕΝ.
Όπως καταλαβαίνετε η σκανδαλολογία θα απασχολήσει για καιρό τώρα τη πολιτική ζωή…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης