Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τον Μάιο έγιναν 1.000 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία

Τον Μάιο έγιναν 1.000 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κάθε εβδομάδα εγκαθίστανται δεκάδες panic button και γίνονται πολλές καταγγελίες, αναφέροντας ότι αυτό αποτελεί πρόοδο
Μόνο τον μήνα Μάιο έγιναν χίλιες συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία είναι αυξημένες κατά 60% σε σχέση με πέρυσι, ενώ πρόσθεσε ότι πλέον ανοίγουν περισσότερα στόματα και οι γυναίκες καταγγέλλουν την κακοποίηση που έχουν υποστεί.
Μάλιστα εξήγησε ότι έχει εξασφαλιστεί η νομική διαδικασία από την πλευρά της αστυνομίας ώστε να προστατεύονται αποτελεσματικά οι γυναίκες και σημείωσε ότι όπου υπάρχει ανάγκη, υπάρχουν χώροι που δεν τους γνωρίζει κανείς παρά μόνο τα θύματα και όπου μπορούν να φιλοξενηθούν με ασφάλεια.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κάθε εβδομάδα εγκαθίστανται δεκάδες panic button και γίνονται πολλές καταγγελίες, αναφέροντας ότι αυτό αποτελεί πρόοδο.
Σχολιάζοντας την επίθεση που δέχθηκαν χθες τα ξημερώματα δύο εθελοντές που είχαν πάει στην Πάρνηθα για να συμμετάσχουν σε δράση για τον καθαρισμό του δάσους, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι σύντομα θα βρεθούν αυτοί που διέπραξαν το έγκλημα, και θα παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης