
Η μεγαλύτερη δόνηση έως τώρα στην περιοχή σημειώθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2025 στις 21:09 και ήταν μεγέθους 5,2 στην κλίμακα Ρίχτερ.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο, 16 χιλιόμετρα νότιο - νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
Νέος ισχυρός σεισμός 4,2 Ρίχτερ συντάραξε τις Κυκλάδες
Συνεχίζεται ο «χορός» των Ρίχτερ στις Κυκλάδες, καθώς λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ της Πέμπτης 6/2/2025 σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ανάφης.
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η δόνηση ήταν 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με 10 χιλιόμετρα εστιακό βάθος.
Νέος σεισμός μεγέθους 4,6 ρίχτερ τράνταξε την Αμοργό
Στα 26 Χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού εκτιμάται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 ρίχτερ που σημειώθηκε στις Κυκλάδες.
Με τις σεισμικές δονήσεις να συνεχίζονται με απόσταση λεπτών, το νησί της Σαντορίνης κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 3 Μαρτίου.
Οι δονήσεις είναι χιλιάδες από την έναρξη του φαινομένου την περασμένη Παρασκευή, με τη μεγαλύτερη έως τώρα να είναι εντάσεως
5,2 ρίχτερ Nοτιοδυτικά της Αμοργού.
Η ομάδα των επιστημόνων μελετά τα στοιχεία για να αποφανθεί αν πρόκειται για σεισμική ακολουθία που σταδιακά θα εκτονωθεί και παράλληλα κάνει συνεχείς μετρήσεις στο υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο στη Σαντορίνη.
Μητσοτάκης και Κικίλιας στην Σαντορίνη την Παρασκευή 7/2 – Συναγερμός σε Ισραήλ και Τουρκία για τσουνάμι ή ηφαιστειακή έκρηξη
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταβαίνει την Παρασκευή στη Σαντορίνη, προκειμένου να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές και τις επιστημονικές ομάδες για την εντονότατη σεισμική δραστηριότητα που έχει «ταρακουνήσει» το νησί, σύμφωνα με πληροφορίες. Τον κ. Μητσοτάκη θα συνοδεύσει ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.
Την ίδια στιγμή πάντως τόσο σε Τουρκία όσο και Ισραήλ συνεχίζονται οι προετοιμασίες για ένα πιθανό τσουνάμι στην Ανατολική Μεσόγειο που μπορεί να προκληθεί από έναν σεισμό μεγάλης κλίμακας ή μια ηφαιστειακή έκρηξη.
Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έθεσε σε λειτουργία την ψηφιακή πλατφόρμα mysafetyplan.gov.gr, η οποία παρέχει οδηγίες και ενημέρωση σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε ότι αν και πιθανώς να πρόκειται για σμήνος που εμπεριέχει σεισμούς μεγάλων μεγεθών, συγκριτικά με άλλα πρόσφατα σεισμικά σμήνη στον ελλαδικό χώρο, ένα ενδεχόμενο είναι να συνεχισθεί η δράση του, με σταδιακά μικρότερα μεγέθη και μικρότερο πλήθος σεισμών, αλλά να διαρκέσει πολλούς μήνες, όπως στην περίπτωση του σεισμικού σμήνους της Θήβας.
Το σενάριο των 6 Ρίχτερ είναι στο τραπέζι
Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» ο Κώστας Παπαζάχος, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι είμαι αισιόδοξος. Απλά το θέμα δεν είναι μόνο το επιστημονικό, όπως καταλαβαίνετε, αλλά είναι και το ανθρώπινο, το κοινωνικό και το ψυχολογικό (…)».
Όσο για το αν απομακρύνεται ή μειώνεται το σενάριο για 6 Ρίχτερ τόνισε: «Το σενάριο για 6 Ρίχτερ δεν μπορεί να φύγει από το τραπέζι. Οι υποψίες που υπήρχαν στην αρχή ήταν για μεγαλύτερα μήκη ρηγμάτων, τα οποία μπορούσαν να δώσουν σεισμούς στα 6 με 6,5.
Αυτά ήταν τα πιο ανησυχητικά σενάρια που σαφώς έχουν δυσμενέστερες επιπτώσεις. Ένας σεισμός μεγέθους 6,5 έχει πολλαπλάσια ενέργεια μεγέθους σε σχέση με 6, παρόλο που φαίνονται κάτι το συγκρίσιμο. Το 6, λοιπόν, δεν νομίζω ότι υποχωρεί καθόλου (…).
Αλλά αυτή τη στιγμή το δυσμενέστερο σενάριο στο μυαλό μας και στο μυαλό των μελών της επιτροπής παραμένει αυτό (…)».
«Δεν υπάρχει το σενάριο για έκρηξη λόγω του σεισμού»
Παράλληλα ο Κώστας Παπαζάχος δεν παρέλειψε να τονίσει το εξής: «Είναι γνωστό ότι οι σεισμοί μπορούν να προκαλέσουν κάποια αυξημένη υδροθερμική ροή στα ηφαίστεια.
Η Μήλος, για παράδειγμα, τον 4ο αιώνα είχε εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους, γιατί υπήρχαν έντονα τέτοια φαινόμενα πάνω στο νησί και σε πολλές περιπτώσεις που γίνονται σεισμοί τα ηφαίστεια εμφανίζουν αυξημένες ροές στα υδροθερμικά πεδία. Άλλο όμως, αυτό και άλλο η έκρηξη».
«Δεν υπάρχει, λοιπόν, το σενάριο για έκρηξη λόγω του σεισμού.
Σενάρια, επιτρέψτε μου, τύπου Χόλιγουντ ότι θα γίνει ένας μεγάλος σεισμός, ας τα βγάλουμε από το μυαλό μας (…). Πρέπει να βασιζόμαστε στα στοιχεία που έχουμε και όχι σε στοιχεία και σε υποθέσεις που κάνει κανένας υποκειμενικά από το μυαλό του. Έχουμε πάρα πολλούς σεισμούς μεταξύ 4 και 5 και θα συνεχίσουμε έτσι και το επόμενο διάστημα (…)».
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Θήρας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Θήρας, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας λόγω των σεισμών που συνεχίζονται στη Σαντορίνη και στα υπόλοιπα νησιά των νότιων Κυκλάδων.
Με ανάρτησή του το απόγευμα της Πέμπτης (6/2/2025) ο δήμος Θήρας γνωστοποίησε την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με την οποία κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν εξαιτίας των σεισμών στη Σαντορίνη.
«Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο δήμος Θήρας κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει για έναν μήνα δηλαδή έως και τις 3 Μαρτίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει για έναν μήνα δηλαδή έως την 1η Μαρτίου», καταλήγει η ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας συντρέχει σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι άμεσα διαθέσιμοι πόροι, μέσα και υλικά των Φορέων διαχείρισης σε τοπικό, περιφερειακό, ή εθνικό επίπεδο, και απαιτείται η λήψη έκτακτων μέτρων αποκατάστασης ορισμένης χρονικής διάρκειας, έτσι όπως ορίζεται στο κείμενο θεσμικό πλαίσιο, από τις κατευθυντήριες οδηγίες, τις εγκυκλίους και τις κανονιστικές πράξεις της διοίκησης, αναφορικά με την κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.
Τυχόν ειδικότερα ζητήματα που δεν συμπεριλαμβάνονται στα ανωτέρω, ρυθμίζονται με κοινή απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του εκάστοτε συναρμόδιου υπουργού.
Πρόκειται για ενέργεια που βοηθά να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά κυρίως θέματα της δημόσιας διοίκησης.
Ο κίνδυνος κατολισθήσεων
Στον κίνδυνο από τις κατολισθήσεις που υπάρχει στη Σαντορίνη αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.
Ο κ. Λέκκας, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, τόνισε ότι η Σαντορίνη παρουσιάζει αυξημένο κίνδυνο κατολισθήσεων κατά μήκος της Καλντέρας, κάτι που καθιστά αναγκαία τη λήψη προληπτικών μέτρων.
Όπως ανέφερε, η ομάδα του έχει ήδη χαρτογραφήσει τις ευάλωτες ζώνες και έχει εντοπίσει πέντε περιοχές όπου απαιτείται άμεση δράση. Αυτές είναι:
- Ο Παλαιός Λιμένας Φηρών
- Το Λιμάνι Αθηνιού
- Το οδικό δίκτυο στον Όρμο
- Η Οία, με έμφαση στις περιοχές Αμμούδι και Αρμένη
- Η Θηρασιά (ο οικισμός Κόρφου και το ανάντι τμήμα του Μονοπατιού).
«Ο Αθηνιός είναι μια περιοχή υψηλής διακινδύνευσης, καθώς εκεί συγκεντρώνονται κάθε χρόνο 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι», είπε ο κ. Λέκκας, προσθέτοντας πως γίνονται έργα για να μειωθούν οι κίνδυνοι που υπάρχουν.
Την ίδια ώρα, o πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) ανέφερε πως κίνδυνος κατολισθήσεων υπάρχει και στην περιοχή της Αρμένης.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι προ ημερών, ο Παναγιώτης Καρύδης, καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, είχε μιλήσει για το είδος των κτηρίων που ενδεχομένως κινδυνεύουν στη Σαντορίνη.
«Τα κτήρια που βρίσκονται πάνω στο “φρύδι” στη Σαντορίνη ενδεχομένως να κινδυνεύουν με τις ισχυρές δονήσεις.
Λίγα είναι τα κτήρια που έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τους σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς που αν τους ακολουθούσαμε, μάλλον δεν θα μπορούσαν να χτιστούν κτίρια πάνω στο “φρύδι” της Σαντορίνης.
Τα υπόσκαφα είναι τα πλέον σταθερά. Επιπλέον, ο κόσμος να αποφεύγει να περπατάει πολύ κοντά στα κτίρια.
Θα πρέπει επίσης να αφαιρέσουμε οτιδήποτε εξέχει από την όψη του κτιρίου», είχε αναφέρει.
Μετακινήσεις
Αξιοποιώντας την υπηρεσία SNAPPING (Surface motioN mAPPING) συγκέντρωσε πολύτιμες πληροφορίες, οι οποίες και έδειξαν μετακινήσεις της επιφάνειας στο βόρειο τμήμα της καλδέρας του ηφαιστείου.
Μάλιστα, την εγκυρότητα των πληροφοριών αυτών ήρθαν να ενισχύσουν οι μετρήσεις από τοπικά σεισμολογικά δίκτυα και μόνιμους σταθμούς GNSS του ΙΜΠΗΣ.
«Χρησιμοποιούμε δορυφορικά δεδομένα Ραντάρ Copernicus και υπολογίζουμε τις εδαφικές μετακινήσεις με ακρίβεια χιλιοστών από το διάστημα» αναφέρει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Mιχάλης Φουμέλης, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ και μέλος του ΙΜΠΗΣ
Ο κ. Φουμέλης εξηγεί πως «εδώ και κάποιον καιρό εντοπίσαμε κάποια σημάδια μεταβολής του ηφαιστείου σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση ηρεμίας. Περιμέναμε και τα υπόλοιπα δίκτυα του ΙΜΠΗΣ να επιβεβαιώσουν ότι υπάρχει κάτι και με τη σειρά μας επικοινωνήσαμε με τις αρμόδιες αρχές, ενημερώσαμε και ξεκίνησαν όλα αυτά που βρίσκονται τώρα σε εξέλιξη».
Τι έδειξαν τα δορυφορικά δεδομένα
«Κάθε φορά που ο δορυφόρος Ραντάρ περνάει πάνω από τη Σαντορίνη, στέλνει ένα σήμα και λαμβάνει πίσω το σήμα επιστροφής.
Αυτό περιέχει μέσα την πληροφορία για την απόσταση του δορυφόρου από τη Γη. Με ειδική επεξεργασία -μια τεχνική που ονομάζεται Συμβολομετρία Ραντάρ- μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη μεταβολή αυτής της απόστασης Γης-δορυφόρου με τον χρόνο.
Δεν είναι απλή διαδικασία, είναι αρκετά περίπλοκη τεχνική που εμπλέκει εξελιγμένους αλγόριθμους» σημειώνει ο επιστήμονας, εξηγώντας τη λειτουργία της υπηρεσίας SNAPPING που διατίθεται μέσω της πλατφόρμας GEP.
«Περνάει ο δορυφόρος, συλλέγει τις εικόνες, προχωράμε στην επεξεργασία τους, μετράμε την απόσταση Γης-δορυφόρου, τη συγκρίνουμε με την προηγούμενη μέτρηση βλέποντας σταδιακά αν υπάρχει και πότε ακριβώς λαμβάνει χώρα κάποια μεταβολή, αν δηλαδή δεν υπάρχει μετακίνηση, ή αν έχει μετακινηθεί προς τα πάνω ή κάτω η επιφάνεια της Γης. Οπότε, το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώναμε ότι υπήρχε μια σταδιακή ανύψωση του ηφαιστείου» επισημαίνει ο κ. Φουμέλης.
Παραμένει ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στην Ευρώπη
Ο ίδιος δεν περίμενε ότι θα δώσει ξανά τέτοια σημάδια, τόσο σύντομα, το ηφαίστειο, το οποίο σε κάθε περίπτωση «παραμένει ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στην Ευρώπη», όπως λέει.
«Το ηφαίστειο έχει ενεργοποιηθεί πάρα πολλές φορές στους ιστορικούς χρόνους, υπάρχουν καταγραφές για ατμίδες, για εκρήξεις, για ακροές λάβας κλπ, αλλά δεν είχαμε παλιά ούτε ενόργανες μετρήσεις της εδαφικής παραμόρφωσης από τα δορυφορικά δεδομένα, ούτε από τα GNSS.
Αυτά τα έχουμε μόνο από τις δύο τελευταίες δραστηριοποιήσεις, το 2011 και τώρα, οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν ξέρουμε ακριβώς σε ποιο σημείο το ηφαίστειο δύναται να εκραγεί.
Απλώς παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Μπορεί να ακολουθήσουν ακόμα μεγαλύτερες μετακινήσεις απ’ ό,τι το 2011 και να σταματήσει ή μπορεί κάποια στιγμή να εκραγεί, αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε με σαφήνεια».
Μπορεί η χρονική διάρκεια του φαινομένου να είναι τόσο εκτεταμένη όσο και το 2011;
«Σαφώς και μπορεί. Είναι κάτι που δεν γίνεται μέσα σε μια εβδομάδα, άρχισε να δομείται εδώ και κάποιους μήνες, οπότε είμαστε ήδη σε μια φάση που έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα από την έναρξη του φαινομένου και λογικά δεν θα σταματήσει τόσο απότομα, δηλαδή θα διαρκέσει κάποιο χρονικό διάστημα και θα αρχίσει να επανέρχεται σταδιακά στην κατάσταση ηρεμίας.
Υπάρχει και το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η παραμόρφωση και η σεισμικότητα και κάποια στιγμή να οδηγηθούμε σε κάποια έκρηξη» είπε.
«Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό, να ξέρουμε ότι υπάρχει η Πολιτεία από πίσω, υπάρχουν οι επιστήμονες από πίσω, δεν μπορούμε να σταματήσουμε τις δραστηριότητές μας για όσους μήνες το ηφαίστειο έχει μια κάποια έξαρση. Και ακόμα και να γίνει και κάποια έκρηξη, αυτό δεν σημαίνει ότι θα φτάσουμε σε καταστροφικές εκρήξεις, μπορεί να γίνει και μια έκρηξη που να είναι ένα μικρό ξέσπασμα του ηφαιστείου, και να σταματήσει εκεί» εξηγεί ενδελεχώς ο κ. Φουμέλης.
Θεωρεί, δε, πως όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται τώρα είναι πολύ σημαντικές και θα τις αξιοποιήσουν οι επιστήμονες και στο μέλλον.
«Αυτά που καταγράφουμε τώρα είναι πολύτιμες πληροφορίες για την επιστημονική κοινότητα γιατί μας δίνουν την δυνατότητα να μάθουμε πώς συμπεριφέρεται το ηφαίστειο, δηλαδή ποια τα όρια παραμόρφωσής του, πόσο γρήγορα εξελίσσεται μια διέγερση και πόσο χρόνο χρειάζεται για να επανέλθει στην κατάσταση ηρεμίας» καταλήγει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Φουμέλης.
Χατζημάρκος: Τα μέτρα στη Σαντορίνη έχουν στόχο να προστατεύσουν επισκέπτες και μόνιμο πληθυσμό
«Η δουλειά μας και πρώτο μας μέλημα είναι να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή κατοίκων και επισκεπτών. Ταυτόχρονα βέβαια να στηρίξουμε την κοινωνία και θα έλεγα ότι έχουμε και τη ματιά μας και στην οικονομία.
Αλλά σήμερα το πρώτο μας μέλημα είναι η ανθρώπινη ζωή», επισήμανε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θήρας για την αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες.
Όπως είπε ο κ. Χατζημάρκος εφαρμόζουν τα σχέδια που έχουν στα χέρια τους και είναι εγκεκριμένα, τα οποία προβλέπουν προπαρασκευαστικές ενέργειες σε προληπτικό επίπεδο ακόμη και για κατολισθήσεις. «Έχουν παρθεί μέτρα στη Σαντορίνη τα οποία στόχο έχουν να προστατεύσουν επισκέπτες και μόνιμο πληθυσμό», σημείωσε.
«Οι νησιώτες έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και έχουμε και αντοχές. Μία τέτοια μεγάλη πρόκληση είναι αυτό το ασυνήθιστο γεωλογικό φαινόμενο που τις τελευταίες μέρες μας αγωνιά.
Το παρακολουθούμε υπακούοντας στις αναλύσεις των ειδικών επιστημόνων, εφαρμόζοντας τα προπαρασκευαστικά μέτρα, τα σχέδιά μας, τα εγκεκριμένα και νομίζω ότι η δημόσια διοίκηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή με αντανακλαστικά τα οποία δίνουν αισιοδοξία.
Οι αυτοδιοικητικοί φορείς, τόσο ο πρώτος βαθμός όσο και ο δεύτερος, όλος ο κρατικός μηχανισμός, είναι σε μια εγρήγορση υπό την εποπτεία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης», υπογράμμισε.
Ερωτηθείς για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο Αμοργό και Ανάφη ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι η απάντηση θα δοθεί από την ομάδα των επιστημόνων που παρακολουθούν την εξέλιξη του γεωλογικού φαινομένου και προσέθεσε ότι όσον αφορά το κλείσιμο των σχολείων σε άλλα νησιά, όπως Νάξο, Πάρο, Αντίπαρο, Σίφνο, Μύκονο και Τήνο, πρόκειται για αποφάσεις που έλαβαν οι δήμαρχοί τους.
«Ο καθένας κρίνει τοπικά με τις συνθήκες που ο ίδιος έχει να αντιμετωπίσει», επισήμανε.
Ερωτηθείς για την προσέγγιση του νησιού από θαλάσσης ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι υπάρχουν επικαιροποιημένες 8 θέσεις ακόμα στις οποίες θα μπορέσει να λειτουργήσει το ναυτικό της χώρας μας στο νησί και γνωστοποίησε ότι «ένας δεύτερος μόλος στο νησί, ο οποίος έχει μελετηθεί από τον δήμο Θήρας και από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που είναι το κατά το νόμο αρμόδιο, από προχθές έχει την διαβεβαίωση της αναγκαίας χρηματοδότησης και τoν φορέα υλοποίησης προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση και συγκεκριμένα στην Βλυχάδα.
Ο κ. Χατζημάρκος υπογράμμισε ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί κι έχει ενισχυθεί και σε ανθρώπινο δυναμικό και σε εξοπλισμό, όπως το ΕΚΑΒ, ο ΔΕΔΔΗΕ και προσέθεσε ότι ο Δήμος της Σαντορίνης έχει δημοσιοποιήσει τα κατά τον νόμο προβλεπόμενα βήματα της ενημέρωσης των πολιτών για τους σταθμούς συγκέντρωσης σε περίπτωση που υπάρξει αυτή η ανάγκη.
«Όλοι ευχόμαστε αυτό το φαινόμενο σύντομα να περάσει σε μια φθίνουσα πορεία και να μην χρειαστεί αυτό.
Έχουμε μια δημόσια διοίκηση η οποία έχει δείξει αντανακλαστικά και σε επίπεδο προπαρασκευαστικό έχει εργαστεί και εργάζεται προκειμένου να είναι όσο πιο έτοιμη μπορεί να είναι», σημείωσε.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών