Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι «ύποπτες» δημοσκοπήσεις για ηγέτη στην Κεντροαριστερά και οι επιχειρηματίες που θέλουν επιστροφή Αλέξη Τσίπρα

Οι «ύποπτες» δημοσκοπήσεις για ηγέτη στην Κεντροαριστερά και οι επιχειρηματίες που θέλουν επιστροφή Αλέξη Τσίπρα
Ο Τσίπρας είναι ο μόνος που κατάφερε να κάνει πλειοψηφικό ρεύμα τη Κεντροαριστερά
Η συζήτηση για την Ενιαία Κεντροαριστερά έχει ανοίξει καθώς είναι πλέον εμφανές ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρουλάκης και Κασσελάκης δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Άλλωστε και η εικόνα που υπάρχει στα ενδότερα των κομμάτων δείχνει ότι οι ηγεσίες των κομμάτων θα αμφισβητηθούν.

Στην κορυφή ο Τσίπρας

Είναι ενδεικτικό ότι μετρούνται πλέον δημοκοπικά κάποια πρόσωπα, πέραν των Ανδρουλάκη-Κασσελάκη, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, ο Χάρης Δούκας, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.
Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των πολιτών που θέλει ενιαία κεντροαριστερή παράταξη.
Και αυτό δεν είναι τυχαίο.
Είναι ο μόνος που κατάφερε να κάνει πλειοψηφικό ρεύμα τη Κεντροαριστερά, είναι ο μόνος που έχει μιλήσει για προοδευτική συγκυβέρνηση και διαθέτει έναν συνδυασμό που δεν τον έχει ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ούτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι λαοφιλής, είναι πολιτικά συγκροτημένος και μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη.

Μετρήθηκε και ο Δούκας

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο Χάρης Δούκας μπαίνει στην κούρσα της ηγεσίας για την Κεντροαριστερά χωρίς ο ίδιος τουλάχιστον δημοσίως να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Όμως, οι πολίτες θεωρούν ότι το «μοντέλο Δούκα-Ζαχαριάδη» που κέρδισε το Δήμο Αθηναίων εξοβελίζοντας τον Κώστα Μπακογιάννη είναι το πλέον ενδεδειγμένο για κερδηθεί και η επικράτεια.
Υψηλό είναι και το ποσοστό του Αλέξη Χαρίτση, που λαμβάνει 5%, ποσοστό υψηλότερο από αυτό της Νέας Αριστεράς κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι ίσως τον «χαντακώνει» η συνύπαρξή του με άλλα φθαρμένα πρόσωπα της παλιάς φρουράς του ΣΥΡΙΖΑ ενώ πολύ χαμηλά είναι και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης που θα ήθελε να διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ πρώτα.

Υπάρχει κυριαρχία Μητσοτάκη

Κάτι άλλος που δείχνουν οι μετρήσεις είναι ότι ο «Κανένας» προηγείται στο ερώτημα ποιος μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Και μετά ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Αλέξης Τσίπρας με τρίτο τον Ανδρουλάκη.
Είναι σαφές ότι οι πολίτες που ψηφίζουν Κεντροαριστερά κόμματα παραδέχονται την κυριαρχία Μητσοτάκη και το έλλειμα ηγεσίας στην Κεντροαριστερά.

Ο όμιλος που παρήγγειλε μετρήσεις και οι 2 επιχειρηματίες

Πάντως, λέγεται έντονα ότι τις δημοσκοπήσεις για τη μέτρηση των προσώπων στην Κεντροαριστερά την παρήγγειλε μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος που ενδιαφέρεται εκτός των άλλων και για το πολιτικό κεφάλαιο «Αλέξης Τσίπρας».
Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι «αθώες» οι μετρήσεις και ενδεχομένως να δείχνουν το ενδιαφέρον του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική έχοντας διαβλέψει ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό ηγεσίας στο χώρο.
Μάλιστα, 2 επιχειρηματίες με τους οποίους μιλάει συχνά ο Αλέξης Τσίπρας θεωρούν σίγουρη την ενεργοποίηση του πρώην πρωθυπουργού μετά τις ευρωεκλογές με κίνηση που θα αιφνιδιάσει και ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης