Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Η Ελλάδα έχει υπερδιπλάσιο πληθωρισμό στα τρόφιμα - Η κυβέρνηση δεν έχει απάντηση

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ): Η Ελλάδα έχει υπερδιπλάσιο πληθωρισμό στα τρόφιμα - Η κυβέρνηση δεν έχει απάντηση
Η κυβέρνηση πηγαίνει κατηγορούμενη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία
Σχετικά Άρθρα
«Οι εξηγήσεις της κυβέρνησης στο θέμα της ακρίβειας δεν είναι επαρκείς» διότι «η Ελλάδα, ακόμα και τώρα, εμφανίζει υπερδιπλάσιο πληθωρισμό τροφίμων σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης. μιλώντας στο Σκάι.
«Σε πολλά είδη διατροφής οι αυξήσεις είναι υπέρογκες, όπως στο ελαιόλαδο που είμαστε "πρωταθλητές".
Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει από τον Ιανουάριο του 2022, τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής από 13% που είναι σήμερα στο 6%, με δεδομένο ότι η χώρα μας έχει έναν από τους μεγαλύτερους συντελεστές ΦΠΑ σε όλη την Ευρώπη σε αυτήν την κατηγορία αγαθών. Η μείωση του ΦΠΑ σε χώρες της Ευρώπης, όπως είναι η Ισπανία και η Πορτογαλία οδήγησε, βάσει των στοιχείων της Eurostat, σε μια μεγάλη μείωση του πληθωρισμού τροφίμων που έφτασε μέχρι τις 19 μονάδες», είπε μεταξύ άλλωβ, ενώ πρόσθεσε πως: «Γι' αυτό εμείς λέμε ναι στην μείωση του ΦΠΑ, ώστε να ελαφρύνει ο λογαριασμός για τους καταναλωτές. Σε αυτή την πρόταση  συμφωνούν και οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και λένε ότι εάν η Βουλή το ψηφίσει θα έχει άμεση εφαρμογή.
Η κυβέρνηση από την άλλη έρχεται και μας λέει ότι δεν μειώνει τον ΦΠΑ, γιατί δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη, ενώ  πριν από τις εκλογές έλεγε ότι κρατάει ψηλά τον ΦΠΑ, ώστε από τα υπερέσοδα να δίνει ένα μέρος μέσω του Market Pass.
Τελείωσαν οι εκλογές, τελείωσε το Market Pass και η κυβέρνηση όχι μόνο δεν μειώνει το ΦΠΑ, αλλά έχει βρει κι ένα καινούργιο «αφήγημα» για την άρνησή της, αλλά και για τη γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση».
«Την ίδια ώρα πηγαίνει κατηγορούμενη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία και μάλιστα για δεύτερη φορά μετά από τις εκλογές.
Θα πρέπει λοιπόν να υπάρχει μια ισορροπημένη δημοσιονομική πολιτική, αλλά θα πρέπει και η πολιτεία να βλέπει την καθημερινότητα των πολιτών που τα βγάζουν δύσκολα», σημείωσε ο κ. Κατρίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης