Τελευταία Νέα
Πολιτική

Politico: Το κόστος ζωής απειλεί τα ποσοστά της ΝΔ - Ο Μητσοτάκης αναβίωσε το ρήγμα με τη Βόρεια Μακεδονία

Politico: Το κόστος ζωής απειλεί τα ποσοστά της ΝΔ - Ο Μητσοτάκης αναβίωσε το ρήγμα με τη Βόρεια Μακεδονία
Σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί πιο πατριωτικός από τους υπερεθνικιστές, ο Μητσοτάκης αναβίωσε το ιστορικό ρήγμα της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία
Η κρίση του κόστους ζωής είναι το πρώτο θέμα στο μυαλό των Ελλήνων ψηφοφόρων, η αγοραστική δύναμη των οποίων είναι πλέον η δεύτερη χαμηλότερη στην ΕΕ, σημειώνει το Politico, εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουλίου.
Αυτό είναι πιθανό να υπονομεύσει την υποστήριξη για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνει το δημοσίευμα.
Ο Κ. Μητσοτάκης, φιλοδοξεί να φτάσει το 33% των ψήφων που εξασφάλισε στις τελευταίες ευρωεκλογές, ποσοστό κάπως χαμηλότερο από το 40,5% που έλαβε όταν διεξήχθησαν εθνικές εκλογές τον Ιούνιο του 2023.

Κερδίζουν έδαφος τα εθνικιστικά κόμματα

Ενώ κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει την κυριαρχία του κόμματός του, υπάρχει αυξανόμενη υποστήριξη για εθνικιστικά κόμματα όπως το κόμμα Ελληνική Λύση, το οποίο είναι σε καλό δρόμο για να λάβει διπλάσιο αριθμό ψήφων από ό,τι στις περσινές εκλογές.
Σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί πιο πατριωτικός από τους υπερεθνικιστές, ο Μητσοτάκης αναβίωσε το ιστορικό ρήγμα της χώρας με τη Βόρεια Μακεδονία και συμπεριέλαβε στη λίστα του τον Φρέντι Μπέλερι, τον φυλακισμένο εκλεγμένο δήμαρχο της αλβανικής πόλης Χιμάρα, που βρίσκεται στη ριβιέρα της Αλβανίας.
Ο Έλληνας πολιτικός θεωρείται θύμα πολιτικής δίωξης στην Αθήνα και ο πρωθυπουργός σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ιστορία του για να προσελκύσει τους εθνικιστές ψηφοφόρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης