Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Δεν αμφισβητείται η θέση του Κασσελάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ με ενότητα να γίνει καλύτερος

Φάμελλος: Δεν αμφισβητείται η θέση του Κασσελάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ με ενότητα να γίνει καλύτερος
«Την κοινωνία δεν την ενδιαφέρει ποιος έχει την καρέκλα»
Σχετικά Άρθρα
Ο ρόλος και η θέση του Στέφανου Κασσελάκη δεν αμφισβητούνται, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, υπογραμμίζοντας ως το κόμμα πρέπει με ενότητα και συλλογικότητα να γίνει καλύτερο.
«Για να μπορέσουμε να δώσουμε απαντήσεις για το αύριο, πρέπει να αξιολογήσουμε τι έγινε μέχρι σήμερα, όπως με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Δεν ήταν αρκετό το αποτέλεσμα για να δημιουργήσει την ανατροπή που θέλαμε, αλλά ήταν μια επιβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. Πρέπει άμεσα να συζητήσουμε στα όργανα του κόμματος για το μήνυμα των ευρωεκλογών, να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τις προτάσεις μας για το μέλλον», υπογράμμισε.

«Την κοινωνία δεν την ενδιαφέρει ποιος έχει την καρέκλα. Και πολλές φορές όταν εγκλωβίζονται οι πολιτικοί μόνο στη διεκδίκηση της καρέκλας και στις προσωπικές διαδρομές, τελικά η πολιτική εγκλωβίζεται στο ρουσφέτι. Οι προσωπικές διαδρομές στην πολιτική για εμένα δεν έχουν σημασία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η ελληνική κοινωνία είναι η αδιαφάνεια και η αναξιοκρατία.
Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να “πουλήσει” ένα κεντρώο και φιλελεύθερο προφίλ αλλά δυστυχώς στη χώρα μας δεν έχουν όλοι οι πολίτες τα ίδια δικαιώματα. Ούτε στο να πάρεις άδεια για μια επιχείρηση, ούτε στο να πάρεις δάνειο, ούτε για να μπεις στις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, ούτε στο να διοριστείς. Αυτό απαξιώνει την πολιτική και πάει πίσω και τη δημοκρατία μας», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
«Κλείνουμε σήμερα ένα χρόνο από την ομόφωνη επιλογή της κοινοβουλευτικής ομάδας και της πολιτικής γραμματείας να υπηρετήσω από τη θέση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Όλο αυτό το χρόνο σέβομαι το ρόλο και τη θέση που έχω κληθεί να υπηρετήσω. Και για το λόγο αυτό – και για τα ζητήματα που έχουν προκύψει – την τοποθέτησή μου και τη γνώμη μου θα την καταθέσω στα όργανα του κόμματος. Τα οποία πρέπει να λειτουργήσουν σύντομα γιατί η κοινωνία περιμένει από εμάς απαντήσεις, και υπάρχει και το θέμα του χρόνου που θα δοθούν αυτές», σημείωσε ο Σ. Φάμελλος.

«Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα έχουν αφήσει ένα βαρύ αποτύπωμα στο πολιτικό σύστημα καθώς υπάρχει ένα ερώτημα αξιοπιστίας και σοβαρότητας προς όλους. Η κοινωνία αναρωτιέται αν οι πολιτικοί μπορούν να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αναφερόμενος στα πολιτικά συμπεράσματα από την κάλπη της 9ης Ιουνίου.
«Το ποσοστό της αποχής στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και αυτό είναι το πιο ισχυρό μήνυμα των ευρωεκλογών. Το σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα, πολιτικό και οικονομικό, προσπάθησε να πείσει τους πολίτες ότι “τίποτα δεν γίνεται με την πολιτική” και “όλοι ίδιοι είναι” και ότι πρέπει οι πολίτες να αναζητούν λύσεις μόνοι τους. Αυτό είναι που έχει οδηγήσει σε μια απαξίωση της πολιτικής, μαζί με συμπεριφορές από το πολιτικό σύστημα οι οποίες πολλαπλασιάζουν αυτά τα φαινόμενα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Αναφερόμενος στον υπόθεση Αυγενάκη, ο Σ. Φάμελλος κάλεσε τη ΝΔ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τον πρώην υπουργό και βουλευτή της πλειοψηφίας, τονίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά το σύνολο του πολιτικού συστήματος. «Οποιοδήποτε στοιχείο βίαιης συμπεριφοράς από πολιτικό πρόσωπο είναι καταδικαστέο και δεν συνάδει με τους ρόλους που εκπροσωπούμε έναντι της κοινωνίας. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις από τη ΝΔ και από τον κ. Αυγενάκη και να ενεργοποιηθούν όλες οι προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής. Το βίντεο έχει ξεκάθαρες αποδείξεις. Είναι ένα ζήτημα που αφορά όλο το πολιτικό σύστημα».

«Δεν είναι εύκολη η κατάσταση που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Ο κόσμος έχει αγωνία για το πως ζει, έχει αγωνία για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, για το εισόδημα, την Υγεία και την Παιδεία. Τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε απάντηση στην κοινωνία για το πως θα υπάρξει μια προοδευτική διέξοδος. Το μήνυμα των ευρωεκλογών δημιούργησε και σε εμάς πολλές απαιτήσεις: Ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών και πρέπει να είμαστε και περισσότερο συνετοί στις τοποθετήσεις μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης