Τελευταία Νέα
Speculator

Το νόμιμο και το ηθικό του back της ΚΡΙ ΚΡΙ μετά το placement - Πούλησαν 3% και θα μοιράσουν δωρεάν 2% με υψηλότερο κόστος

Το νόμιμο και το ηθικό του back της ΚΡΙ ΚΡΙ μετά το placement - Πούλησαν 3% και θα μοιράσουν δωρεάν 2% με υψηλότερο κόστος
Άραγε έχει ανάγκη η ΚΡΙ ΚΡΙ που η μετοχή της έχει κινηθεί έντονα ανοδικά, πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών;
Τα όρια του νομίμου και του ηθικού αναζητούνται στην πρακτική της ΚΡΙ ΚΡΙ να αγοράζει ίδιες μετοχές λίγες ημέρες μετά την διενέργεια placement 1 εκ μετοχών.
Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας πώλησαν 1 εκ μετοχές μόλις στις 27 Σεπτεμβρίου με τιμή 12 ευρώ ανά μετοχή και λίγες ημέρες μετά η εταιρία προβαίνει σε αγορά ιδίων μετοχών με τιμή οριακά χαμηλότερη των 13 ευρώ. Δηλαδή σε τιμή 1 ευρώ υψηλότερα από την τιμή πούλησαν οι βασικοί μέτοχοι.
Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι τον περασμένο Ιούλιο η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την αγορά ιδίων μετοχών έως 5% της εταιρίας εκ των οποίων μέχρι 2% θα διατεθούν δωρεάν σε μέλη του ΔΣ και υπαλλήλους της εταιρίας. Το ποιοι θα τα πάρουν δεν είναι ακόμα γνωστόν.

Σημειώνεται ότι στην αρχική ανακοίνωση για τις αποφάσεις της Γενικής συνέλευσης αναφέρθηκε ότι θα διατεθεί δωρεάν μέχρι το 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου και στη συνέχεια (οκτώ ημέρες μετά) εκδόθηκε ορθή επανάληψη) όπου ανακοινώθηκε ότι το ορθό είναι 2% αντί 0,5%.
Επισημαίνεται ότι με τη διάθεση του 1 εκ μετοχών της εταιρίας αναφέρθηκε ότι σκοπός είναι η αύξηση της διασποράς των μετοχών. Τώρα πως γίνεται να αυξάνεται η διασπορά όταν πωλείται το 3% και στη συνέχεια αγοράζεται το 2% του οποίου τη μερίδα του λέοντος θα πάρει η οικογένεια Τσινάβου αποτελεί ένα ερώτημα.

Άραγε έχει ανάγκη η ΚΡΙ ΚΡΙ που η μετοχή της έχει κινηθεί έντονα ανοδικά, πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών; Και αν έχει, είναι δυνατόν να πουλά ο βασικός μέτοχος στα 12 ευρώ και στη συνέχεια να επιβαρύνεται η εταιρία με ακριβότερες αγορές για να πάρει μπόνους η οικογένεια του βασικού μετόχου που κατ τα άλλα θέλει να αυξήσει τη διασπορά;
Τουλάχιστον, σε άλλες περιπτώσεις οι βασικοί μέτοχοι όταν προχωρούν σε placement τηρούν τα προσχήματα όπως ο Απόστολος Βακάκης με την αγορά ιδίων μετοχών όπου η ανώτατη τιμή αγοράς ήταν ίση με την τιμή που έκανε το placement και … χωρίς δώρα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης