Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Δυνατή αντίδραση μετά από 4 πτωτικές λόγω βελτίωσης του διεθνούς κλίματος

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Δυνατή αντίδραση μετά από 4 πτωτικές λόγω βελτίωσης του διεθνούς κλίματος
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και άνοιξαν με άνοδο περίπου 1% οι ευρωπαϊκές αγορές, λίγα λεπτά αργότερα μείωσαν τα κέρδη τους. Εμείς, ανοίξαμε δυνατά καθώς είχαμε και 4 συνεχόμενες πτωτικές και τεχνικά δικαιολογούμε μία καλή αντίδραση. Ξεχωρίζει η Alpha Bank και η Πειραιώς στο ξεκίνημα και ακολουθούν και οι άλλες συστημικές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Άνω του 1% η άνοδος του δείκτη. Ξεχωρίζει με άνοδο άνω του 2% η Alpha Bank, η οποία δεν είχε καλή χρηματιστηριακή εικόνα στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Καλή και η αντίδραση της Πειραιώς η οποία απομακρύνθηκε αρκετά από τα 4 ευρώ και σήμερα είναι στα 3,6750 ευρώ. Στο 1% η άνοδος για την ΕΤΕ και λίγο μικρότερη η άνοδος της ΕΥΡΩΒ.

ΟΤΕ: Κινείται με καλή άνοδο στα πρώτα λεπτά. Από τις μετοχές που εξακολουθούν να μην ακολουθούν το ράλι και να απογοητεύουν λόγω της χρηματιστηριακής εικόνας.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η επιστροφή κεφαλαίου έχει τονώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον. Στα 2,5950 ευρώ και στο +2,37% στο ξεκίνημα.

ΔΕΗ: Με καλή άνοδος το ξεκίνημα και μάλλον έχει μείνει και αυτή πίσω. Στα 11,40 ευρώ και στο +1,60%.

OPTIMA BANK: Στα 12 ευρώ η μετοχή.

AUSTRIACARD: Δημοσίευσε την περασμένη Παρασκευή αποτελέσματα. Σημείωμα της Euroxx αναφέρει πως τα αποτελέσματα δείχνουν δυνατό ξεκίνημα της χρονιά παρά τη μη ευνοϊκή σύγκριση έναντι του περσινού πρώτου τριμήνου. Η εκτίμηση της διοίκησης δίνει προσαρμοσμένο EV/EBITDA 5,7 φορές και P/E κοντά στις 10 φορές. Με οριακές απώλειες και χαμηλό όγκο στο ξεκίνημα.

INTRAKAT: Ανακοινώθηκε ότι η Winex αγόρασε 2,28 εκατ. μετοχές στις 29 Μαΐου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει η στήλη, εκείνη την ημέρα. Τώρα έχει ποσοστό 39,17%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αυξημένοι οι όγκοι πωλήσεων μειωμένος 5% ο τζίρος. Βελτιωμένα 5,4% τα EBITDA και στα 12,28 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 16% στα 3,18 εκατ. ευρώ. Μόλις στα 17,5 εκατ. ευρώ ο καθαρός δανεισμός και υλοποιείται επενδυτικό πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ. Θα θέλαμε να ήταν καλύτερο το πρώτο τρίμηνο, αλλά και πάλι είναι φθηνή η μετοχή. Υποχωρεί όμως άνω του 3% στο ξεκίνημα, λογω και της αποκοπής του μερίσματος.

NOVAL PROPERTY: Με τιμή 2,78 ευρώ ανά μετοχή θα μπει στο Χ.Α. στις 5 Ιουνίου. Το discount στο 30%.

INTRACOM: Βλέποντας το discount των ΑΕΕΑΠ προφανώς και η κίνηση με την Ευρώπη Ασφαλιστική είναι καλύτερη επιλογή. Δε θα «χαθεί» χρηματιστηριακά αξία και επιπλέον η ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων του νέου σχήματος θα ωφελήσει τα εποπτικά κεφάλαια και θα μεγαλώσει την ασφαλιστική. Στη «μαμά» εταιρεία αυτό θα έχει επομένως καλύτερο αποτέλεσμα στο ταμπλό. Οριακά υψηλότερα άνοιξε η μετοχή.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Καλό το ξεκίνημα της μετοχής και με σχετικά καλές συναλλαγές ενισχύεται άνω του 3%.

ENTERSOFT: Τι θα γίνει με την περίπτωση αυτή; Θα ξεκινήσει η δημόσια πρόταση; Ακόμα περιμένουν οι επενδυτές την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η μετοχή βρίσκεται χαμηλότερα από τα 8 ευρώ καθώς οι αγοραστές θέλουν ένα discount για να περιμένουν το πότε θα μπορέσουν να δώσουν τις μετοχές τους στον αγοραστή. Έχει καθυστερήσει αρκετά πάντως η διαδικασία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης