Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Αντίδραση λόγω 4 πτωτικών και ξένων αγορών – Λίγες μετοχές ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Αντίδραση λόγω 4 πτωτικών και ξένων αγορών – Λίγες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Στα βαριά χαρτιά ήταν στραμμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον και εκτός αυτών, λίγες μετοχές ξεχώρισαν. Βοήθησε η πορεία των ξένων αγορών και το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί 4 πτωτικές. Από τον FTSE 25 ξεχώρισαν Alpha Bank, Πειραιώς, ΕΛΠΕ, Jumbo και Εθνική ήταν μεταξύ αυτών που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη άνοδο. Υστέρησαν κάποιες μετοχές αλλά στις τελικές δημοπρασίες βελτίωσαν την εικόνα τους. Στις 1.447,1 μονάδες και στο +1,09% με χαμηλό τζίρο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχουν απογοητευτεί κάποιοι από την πορεία της Πειραιώς. Τους είχαν καλομάθει οι τράπεζες και ειδικά η συγκεκριμένη, η οποία έχει καταγράψει μυθικό ράλι. Δεν μπορούν να πηγαίνουν μόνο πάνω τα χαρτιά. Το πάρτι δεν ξεκινάει από τη μέρα που αγοράζεις μετοχές. Κοιτάζεις και το πριν και το γενικότερο περιβάλλον. Πρέπει να παίρνουν και ανάσες, να γίνονται και οι διορθώσεις, οι συσσωρεύσεις κτλ. Στο +2,49% η ΠΕΙΡ, στο +1,87% η ΑΛΦΑ, στο +1,74% η ΕΥΡΩΒ και στο +1,50% η ΕΤΕ.

Η Optima Bank έγραψε ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 12,42 ευρώ (νέο ιστορικό υψηλό) στο άνοιγμα και χαμηλό στα 11,72 ευρώ. Στις τελικές δημοπρασίες είχαν μπει πωλήσεις που έδειχναν κλείσιμο στα 11 ευρώ. Μπήκαν βέβαια μετά και αγορές και τελικά έκλεισε στα 11,80 ευρώ και στο -1,50%.

ΤΙΤΑΝ: Μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν. Στα 30,80 ευρώ και στο +1,65%.

ΟΠΑΠ: Καλή και η δική του εικόνα και έκλεισε με άνοδο 1,57%.

ΕΛΠΕ: Δυνατό το κλείσιμο της μετοχής και συνολικά είχε καλή εικόνα σήμερα. Στα 8,5350 ευρώ και στο +2,15%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Η μετοχή που ξεχώρισε σήμερα. Είχαν προηγηθεί 4 πτωτικές συνεδριάσεις με κορυφαία εκείνη που από το +5% είχε κλείσει στο -5%. Σήμερα όμως οι αγοραστές ήταν δυνατοί από το ξεκίνημα μέχρι και το τέλος. Δε χρειάστηκε να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια αφού οι πωλητές ήταν λίγοι έως ελάχιστοι. Μάλλον έχουν πεισθεί όλοι για το deal και πόσο θα αλλάξει τον όμιλο. Στα 1,6750 ευρώ και στο +10,56%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Σήμερα δημοσίευσε αποτελέσματα, τα οποία δεν ήταν κακά, αλλά δεν μας ενθουσίασαν. Από την άλλη έκοψε και μέρισμα και αν και στο ξεκίνημα είχε καλή πτώση, στη συνέχεια το μάζεψε κάπως. Τελικά έχασε λιγότερο από το μέρισμα που έκοψε, άρα πήγε καλά. Στα 4,03 ευρώ και στο -2,3%.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Και η συγκεκριμένη διαπραγματευόταν χωρίς το μέρισμα, αλλά δεν έκανε πράξη σήμερα.

AUSTRIACARD: Έκανε πακέτα στα 6,02 ευρώ, αλλά η μετοχή δεν «ξύπνησε». Βγαίνουν χαρτιά ακόμα και κάτω από τα 5,90 ευρώ. Αμετάβλητη στα 5,9 ευρώ.

ΑΒΑΞ: Δέκα συνεχόμενες πτωτικές! Στα 1,4640 ευρώ και στο -1,35%. Θυμίζουμε πως τη χρονιά την ξεκίνησε από τα 1,88 ευρώ περίπου.

INTRACOM: Δεν είχε διάρκεια η άνοδος της Παρασκευής. Στο -3,69% και στα 3,65 ευρώ.

ORILINΑ ΑΕΕΑΠ: Μεγάλες οι επαναγορές μετοχών από τους βασικούς μετόχους.

MEDICON: Καθόλου καλή η εικόνα της μετοχής και η πτώση ελπίζουμε να μην οφείλεται σε πωλήσεις insiders, γιατί κάτι ανακοινώσεις είχαμε δει πριν λίγες μέρες. Μονοψήφιο πλέον το p/e της μετοχής αφού η υποχώρηση της αποτίμησης είναι σημαντική. Νέο χαμηλό 2 ετών έγραψε σήμερα. Στα 2,83 ευρώ και στο -3,41% με χαμηλό ημέρας τα 2,80 ευρώ.

LAVIPHARM: Θα λέγαμε πως η συμπεριφορά της παραμένει εξαιρετική και παρά την πρόσφατη διόρθωση, ανέκαμψε κάπως και συνολικά στέκεται αρκετά καλά στα τερματικά. Στα 0,92 ευρώ και στο +0,33%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης