Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βγάζει αντίδραση βοηθούμενο από τις ξένες αγορές – Ξεχωρίζουν οι τράπεζες

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βγάζει αντίδραση βοηθούμενο από τις ξένες αγορές – Ξεχωρίζουν οι τράπεζες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Βγάζει καλή αντίδραση στο ξεκίνημα η εγχώρια αγορά, βοηθούμενη από τις αγορές του εξωτερικού. Απομακρύνεται κάπως και από το ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδων. Θα θέλαμε καλύτερες συναλλαγές σήμερα. Στα πρώτα 5 λεπτά με 1,5 εκατ. ευρώ τζίρο, ο Γ.Δ. έχει άνοδο 1%. Ξεχωρίζουν Εθνική, ΕΛΠΕ, Alpha bank και Τράπεζα Πειραιώς.

ΠΡΟΣ ΕΧΑΕ: Εξαιρετικά χρήσιμη η πλατφόρμα για τις γενικές συνελεύσεις, αλλά καλό θα είναι αυτοί που τη χειρίζονται να προσέχουν τι λένε και κυρίως να προσέχουν αν είναι ανοικτά ή όχι τα μικρόφωνά τους. Σε κάθε περίπτωση, όταν έχουμε μικρόφωνο μπροστά μας πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αυτό με αφορμή τα όσα ακούστηκαν στη συνέλευση σήμερα της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προσφέρουν στήριξη σήμερα και όλες οι συστημικές κινούνται υψηλότερα.

CENERGY: Η εταιρεία ανακοίνωσε αυτό που μάλλον είχαν καταλάβει οι περισσότεροι και είχε γράψει και η στήλη από την αρχή, αναφορικά με το εργοστάσιο στις ΗΠΑ. Όταν έχεις αγοράσει παραθαλάσσιο οικόπεδο στη Βαλτιμόρη, έχεις αιτηθεί φοροαπαλλαγή και έχεις βάλει προτεραιότητα ότι θα ξεκινήσεις πρώτα με παραγωγή χερσαίων καλωδίων και μετά υποβρυχίων, μάλλον έχεις λάβει την απόφαση ή έστω είσαι πολύ κοντά. Όταν ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου είχε αναφέρει πως «ως πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση του έργου, η Hellenic Cables Americas βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης ενός παραθαλάσσιου ακινήτου, έκτασης 154 στρεμμάτων περίπου (38 acres) στο Wagners Point της Βαλτιμόρης, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια εκτεταμένη διαδικασία δέουσας επιμέλειας που διεξήχθη κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών». Το έργο είναι ύψους 200 εκατ. δολαρίων και μένει να δούμε αν θα το προχωρήσει μόνη ή με κάποιο συνέταιρο και πως θα χρηματοδοτηθεί.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η Reggeborgh ανακοίνωσε αναφορικά με το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς μετοχών της Ελλάκτωρ από τη Motor Oil, πως για τα 26 εκατ. μετοχές από σύνολο 52 εκατ. τεμάχια που έχει θα αγοράσει αυτό το ποσοστό, που αντιστοιχεί στο 7,4671%, τμηματικά. Πρώτα θα αγοράσει μετοχές που αντιστοιχούν στο 2,987% (10,4 εκατ. μετοχές) στα 1,75 ευρώ ανά μετοχή. Γιατί το κάνει αυτό; Κατά την άποψή μας, για να μην αναγκαστεί να κάνει δημόσια πρόταση. Η Reggeborgh κατέχει το 45,1682% και σύμφωνα με τον κανονισμό του Χ.Α. υποχρέωση για δημόσια πρόταση μεταξύ άλλων έχει και «κάθε πρόσωπο που κατέχει περισσότερο από το ένα τρίτο (1/3) χωρίς να υπερβαίνει το ένα δεύτερο (1/2) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγορά εταιρείας και το οποίο αποκτά μέσα σε έξι (6) μήνες, άμεσα ή έμμεσα, απευθείας ή σε συνεννόηση με άλλα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό, κινητές αξίες της υπό εξαγορά εταιρείας οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό ανώτερο του τρία τοις εκατό (3%) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγορά εταιρείας.». Με μικρό όγκο και άνοδο 1,6% ξεκίνησε η μετοχή.

ΕΛΠΕ: Κοιτάζει ξανά προς τα 8 ευρώ. Με καλό όγκο στο ξεκίνημα και με την αγορά να περιμένει τις εξελίξεις αναφορικά με την Elpedison και τη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

AS COMPANY: Με καλή άνοδο άνοιξε η μετοχή, αλλά με απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή και μικρό όγκο.

REVOIL: Αυτή ξεχωρίζει από τα μικρομεσαία. Η είσοδος του κ.Ηλιόπουλου όπως λένε οι πληροφορίες της στήλης έχει δώσει άλλο αέρα στη μετοχή. Με όγκο 24 χιλ. τεμάχια είναι στα 2,15 ευρώ με άνοδο 7,5%.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Ενισχύεται και αυτή μάλλον λόγω της Revoil. Στα 2,34 ευρώ και στο +4,46%.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Με 800 τεμάχια την πήγαν στο -4,46%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Έχει χαλάσει εδώ και λίγο καιρό η χρηματιστηριακή συμπεριφορά της μετοχής. Με 15 τεμάχια όγκο υποχωρεί 5,05%. Βγήκαν βέβαια αμέσως υψηλότερα οι αγοραστές και την οδήγησαν σε δημοπρασία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης