Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Συνέχιση της συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές – Cenergy και Motor Oil στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Συνέχιση της συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές – Cenergy και Motor Oil στο επίκεντρο
Η Cenergy δημοσίευσε εντυπωσιακά αποτελέσματα εξαμήνου και η διοίκηση αναθεώρησε την εκτίμηση για τα EBITDA του 2024
Σχετικά Άρθρα
Συνέχιση της συσσώρευσης με επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές που έχουν υποχωρήσει σημαντικά από τα υψηλά τους θα μπορούσαν να εκδηλωθούν στη σημερινή συνεδρίαση.
Η Cenergy, μετά την ανακοίνωση εξαιρετικών αποτελεσμάτων, ανοδικής αναθεώρησης των εκτιμήσεων από τη διοίκηση αλλά και αύξησης κεφαλαίου, θα είναι στο επίκεντρο, όπως και η Motor Oil η οποία ανακοινώνει μετά το κλείσιμο τα δικά της αποτελέσματα.
Σημειώνεται πως αύριο δημοσιεύουν εξάμηνο η HelleniQ Energy και η Austriacard.
Η πορεία των αγορών της Ευρώπης αναμένεται σταθεροποιητική προς ανοδική, εξέλιξη που θα μπορούσε να βοηθήσει την εγχώρια αγορά. Σημειώνεται πως χθες ο Dow Jones κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές της Ε.Ε. φαίνεται πως οδεύουν προς ένα ήπια θετικό άνοιγμα, καθώς εμφανίζεται αγοραστικό ενδιαφέρον μέσω επιλεκτικών κινήσεων, ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για τα αποτελέσματα της Nvidia αργότερα εντός της ημέρας.

Optima Bank
Περιμένουμε οι ευρωπαϊκές μετοχές να δώσουν τον τόνο σήμερα, με τη Motor Oil και τη Cenergy να είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Λόγω απουσίας καταλυτών, περιμένουμε οι επιλεκτικές κινήσεις να συνεχιστούν. Η Motor Oil θα δημοσιεύσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Beta
Νέες ειδήσεις που σχετίζονται με την εταιρική κερδοφορία ενδέχεται να αυξήσουν το ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση. Το κλίμα από το εξωτερικό επίσης μπορεί να επηρεάσει καθώς η Nvidia ανακοινώνει σήμερα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου. Οι μετοχές της Cenergy θα είναι στο επίκεντρο μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα και τις προοπτικές που ανακοίνωσε.

Κύκλος
Η Motor Oil ανακοινώνει σήμερα τα μεγέθη της για το 1ο εξάμηνο. Ιστορικό ρεκόρ για το Dow Jones στις ΗΠΑ ενόψει των αποτελεσμάτων της Nvidia, σηματωρού για τις μετοχές της τεχνολογίας. Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την κίνηση του Γ.∆. σε συνέχεια των αποτυχημένων προσπαθειών για αναρρίχηση πάνω από τις 1440 μονάδες.

Depolas
Σήμερα η μακροοικονομική ατζέντα περιορίζεται στις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, ήτοι, στο επίκεντρο διεθνώς θα βρεθούν κυρίως τα αποτελέσματα της Nvidia, τα οποία ωστόσο δημοσιεύονται το βράδυ μετά την συνεδρίαση. Δεν αποκλείουμε τα αποτελέσματα να δώσουν κατεύθυνση στις αγορές βραχυπρόθεσμα καθώς η εταιρεία αποτελεί μπροστάρη της πορείας της τεχνητής νοημοσύνης. Στο εσωτερικό, ανακοινώθηκαν χθες απόγευμα τα αποτελέσματα της Cenergy, τα οποία εμφάνισαν αύξηση 39% σε επίπεδο προσαρμοσμένων EBITDA εξαμήνου στα 120εκ ευρώ και αύξηση 54% στο Β΄τρίμηνο στα 65 εκ ευρώ. Η εισηγμένη αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα ετήσια EBITDA στα 245 με 265 εκ ευρώ, ενώ θα εξετάσει την περίπτωση ΑΜΚ κατά 200 εκ ευρώ στις αρχές Οκτωβρίου. Σήμερα το απόγευμα, ανακοινώνει το Β΄τρίμηνο και η ΜΟΗ με τις εκτιμήσεις μας για τα EBITDA να κινούνται στα 265 εκ ευρώ. Κατά την εκτίμηση μας η χαμηλή αποτίμηση για τον όμιλο αποτελεί ένα σημαντικό μαξιλάρι ασφαλείας στην εν εξελίξει διολίσθηση των περιθωρίων διύλισης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης