Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Το διεθνές κλίμα την κράτησε μακριά από τις 1.450 μονάδες – Οι μετοχές που τράβηξαν βλέμματα

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Το διεθνές κλίμα την κράτησε μακριά από τις 1.450 μονάδες – Οι μετοχές που τράβηξαν βλέμματα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Όταν οι ξένες αγορές γράφουν ιστορικά υψηλά, εμείς δεν ακολουθούμε και όταν μας έρχεται η όρεξη, οι ξένες πέφτουν και δε μας αφήνουν να κάνουμε μία κίνηση της προκοπής. Αυτό έγινε σήμερα. Είχαμε διάθεση, αλλά με τον DAX να χάνει πάνω από 1% τι να κάνεις; Πήγαμε τρεις φορές στις 1.450 μονάδες και τελικά κλείσαμε με οριακές απώλειες και στις 1.446 μονάδες. Πολλά τα πακέτα στη σημερινή συνεδρίαση και αρκετά χαμηλές οι καθαρές συναλλαγές. Σημειώνουμε τη σημασία των 1.450 μονάδων για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

SARANTIS: Ξεχώρισε σήμερα λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων. Και τα προσαρμοσμένα μεγέθη, δηλαδή αυτά που δεν έχουν την εξαγορά της Stella Pack είναι ανεβασμένα, αλλά και τα δημοσιευμένα, που έχουν την εξαγορά είναι πολύ καλά. Κρατάει η διοίκηση την εκτίμηση για EBITDA 80 εκατ. ευρώ και σημείωσε πριν λίγο στην τηλεδιάσκεψη ότι οι ταμειακές ροές του δευτέρου εξαμήνου θα οδηγήσουν σε αρνητικό καθαρό δανεισμό.

MOTOR OIL: Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εξαμήνου και όπως αναμενόταν αφού πέρασε η «ευαίσθητη περίοδος» ξεκίνησαν και πάλι οι αγορές ιδίων μετοχών. Ο μέσος όρος όσων έχει μέχρι σήμερα είναι οριακά υψηλότερος των 19 ευρώ και όπως αντιλαμβάνεστε έχει την ευκαιρία να αγοράζει αυτό το διάστημα σε καλές τιμές.

Η μετοχή είναι εξαιρετικά φθηνή και συνεχίζεται το χτίσιμο θέσεων. Θεωρούμε πως το αρνητικό σενάριο, δηλαδή να σπάσει τα 21 ευρώ και να πάει στα 19, δεν έχει πιθανότητες. Ήδη πιέστηκε αρκετά. Θα πρέπει να υπάρξει και άλλη αρνητική είδηση και δε βλέπουμε κάτι στον ορίζοντα. Αυτοί ήταν και οι λόγοι που την βάλαμε πριν λίγες μέρες στις επιλογές μας ξανά. Σήμερα φάνηκε πως παραμένουν οι αγοραστές δυνατοί. Επηρεάστηκε από την πορεία των αγορών του εξωτερικού και έκλεισε στα 22,10 ευρώ με άνοδο 2,03% αν και είχε γράψει υψηλό ημέρας στα 22,34 ευρώ. Και σήμερα με δυνατό όγκο άνω των 440 χιλ. τεμαχίων.

ΑΔΜΗΕ: Το γράφαμε πριν λίγες συνεδριάσεις πως παρά τα όσα έχουν γίνει και ακούγονται, η μετοχή κρατούσε δυνατά και δεν έπεφτε κάτω από τα 2,10 ευρώ. Σήμερα και μετά τη θετική εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου η μετοχή κατέγραψε δυνατή κίνηση. Σημειώνεται πως στις 9 Σεπτεμβρίου θα γίνει η αποκοπή του προμερίσματος 0,058 ευρώ ανά μετοχή. Να σημειωθεί πως μέχρι τέλος του έτους αναμένεται και το τελικό μέρισμα και έτσι το συνολικό θα είναι στα 0,13 ευρώ περίπου. Στα 2,21 ευρώ και στο +4,49%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχώρισε η ΑΛΦΑ, ενώ οι άλλες τρεις συστημικές έκλεισαν με απώλειες. Και η ΑΛΦΑ όμως είχε οριακή άνοδο, δεν έκανε καμία σημαντική κίνηση. Η ΠΕΙΡ έκλεισε πάλι κάτω από τα 4 ευρώ.

CENTRIC: Ξεχώρισε σήμερα από τα μικρομεσαία καθώς έκανε δυνατή κίνηση συνοδευόμενη από υψηλό όγκο. Θα πούμε πως διαγραμματικά πατούσε μέρες τώρα σε μία καλή στήριξη και σε μία συνεδρίαση κατάφερε να γράψει υψηλό 4 μηνών περίπου και να πιάσει μία αντίσταση. Στα 0,3630 ευρώ και στο +7,08%.

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: Δεν αρέσει η σχέση ανταλλαγής στους κρητικούς μετόχους, ειδικά σε εκείνους που μπήκαν πριν λίγο καιρό, στην αύξηση κεφαλαίου. Μεγάλο το dilution. Υπάρχει μουρμούρα στο νησί. Στο +18,31% η Τράπεζα Αττικής, η οποία θα κάνει μία ανακεφαλαιοποίηση μετά τη συγχώνευση.

ΜΕΖΖ: Νομίζουμε, είχαμε καιρό να δούμε καλή κίνηση από τις μετοχές της εν λόγω κατηγορίας. Καλή αντίδραση σήμερα με το Phoenix να αναρριχάται σε υψηλό 4 μηνών. Το Galaxy έκλεισε το gap που είχε αφήσει στις 5 Αυγούστου στη συνεδρίαση του μεγάλου πανικού. Το ΦΒΜΕΖΖ στο +5,64%, το ΚΑΙΡΟΜΕΖ στο +5,22%, το ΓΚΜΕΖΖ στο +3,6% και το ΣΑΝΜΕΖΖ στο +3,09%.


Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης