Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Άνοιγμα με σημαντικές απώλειες περιμένουν οι αναλυτές μετά τη βουτιά στη Wall Street

Χρηματιστήριο: Άνοιγμα με σημαντικές απώλειες περιμένουν οι αναλυτές μετά τη βουτιά στη Wall Street
ΟΠΑΠ, Sarantis και Quest στο επίκεντρο λόγω αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου
Μετά τη χθεσινή βουτιά στις ΗΠΑ, οι αγορές σήμερα δεν έχουν πολλά περιθώρια. Το άνοιγμα της εγχώρια αγοράς αναμένεται πτωτικό με τους αναλυτές να σημειώνουν πως οι επενδυτές ανησυχούν και πάλι για το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ και μειώνουν τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου.
Στο εσωτερικό τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ θα βάλουν τη μετοχή στο επίκεντρο, καθώς ήταν λίγο ανώτερα των εκτιμήσεων, όπως και το προμέρισμα των 0,60 ευρώ ανά μετοχή.
Επίσης στο επίκεντρο θα παραμείνει η Sarantis καθώς η διοίκηση έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη.
Η Trade Estates ανακοίνωσε επίσης αποτελέσματα και διαπραγματεύεται με discount 36% έναντι τις εσωτερικής λογιστικής της αξίας.
Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα η Quest Συμμετοχών.

Eurobank Equities
Σήμερα, η αγορά οδεύει προς ένα έντονα αρνητικό άνοιγμα, καθοδηγούμενη από μία διάθεση για μείωση ρίσκου, μετά το χθεσινό ξεπούλημα στις ΗΠΑ, καθώς εμφανίζονται και πάλι ανησυχίες για μία οικονομική ύφεση.

Optima Bank
Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να επηρεάσουν το Χ.Α. σήμερα.

Piraeus Securities
Περιμένουμε επιφυλακτικό άνοιγμα σήμερα, οδηγούμενο από την αρνητική ψυχολογία στο εξωτερικό λόγω των ανησυχιών για την οικονομική ανάπτυξη. Ο ΟΠΑΠ θα μπορούσε να έχει καλή απόδοση λόγω των δυνατών κερδών και του καλύτερου των εκτιμήσεων μερίσματος.

Beta
Αναμένεται μια συνεδρίαση μεταβλητότητας με αιτία τη μεγάλη πτώση των κύριων αμερικανικών δεικτών, καθώς οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης αυξάνουν τα ασφάλιστρα κινδύνου της αγοράς. Ωστόσο, σε μια απότομη πτώση στη σημερινή συνεδρίαση κατά την εναρκτήρια φάση των συναλλαγών θα πρέπει να αναζητήσουμε επίπεδα εισόδου σε εταιρείες με θετικές επιδόσεις και προοπτικές κερδών πρώτου εξαμήνου και συγκεκριμένα σε ΟΠΑΠ, Cenergy, Σαράντης και Τράπεζα Πειραιώς.

Κύκλος
Ο Όμιλος Infoquest και ο όμιλος Ideal Holdings ανακοινώνουν σήμερα τα αποτελέσματα για το 1ο εξάμηνο. Στις ΗΠΑ, τα στοιχεία της μεταποίησης δεν θεωρήθηκαν ικανοποιητικά οδηγώντας σε υποχώρηση του δείκτες στη Wall Street. Ανοικτό σε όλα τα σενάρια το σκηνικό για τη σημερινή συνεδρίαση στο Χ.Α.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης