Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συνεχίζεται η διάθεση συσσώρευσης – Η Τράπεζα Κύπρου στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Συνεχίζεται η διάθεση συσσώρευσης – Η Τράπεζα Κύπρου στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και υπάρχει αισιοδοξία από τη μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ και αυτή η φορά, λένε στελέχη της αγοράς, είναι διαφορετική και δε συνδέεται με εκτίμηση για ύφεση, η γεωπολιτική ένταση ίσως μας κρατήσει και πάλι πίσω. Εμείς έχουμε και το placement της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο έχει στεγνώσει την αγορά και την εισαγωγή της Τράπεζας Κύπρου, η οποία τραβάει ρευστότητα. Έχουμε αναλυτικό θέμα, αλλά δημοσίευσε και ανάλογη έκθεση η Eurobank Equities πριν λίγο. Σταθεροποιητικά και ελαφρώς χαμηλότερα άνοιξε η αγορά με το γνωστό χαμηλό τζίρο.

EUROBANK EQUITIES: Την πορεία της αγοράς σχολιάζει σε έκθεσή της η χρηματιστηριακή σημειώνοντας την υποαπόδοση έναντι των ξένων αγορών και κυρίως του τραπεζικού κλάδου. Όπως σημειώνει η πορεία δε συνάδει με τα θεμελιώδη και τα αποτελέσματα που δημοσίευσαν για το δεύτερο τρίμηνο. Συνδέει την πορεία με το placement της Πειραιώς και των Metlen και Jumbo. Το πλεόνασμα προσφοράς επιβάρυνε την αγορά καθώς δεν υπάρχει υψηλή αγοραστική διάθεση. Επίσης υπάρχουν οι επόμενες διαθέσεις μετοχών που επηρεάζουν. Κορυφαίες επιλογές έχει τη Metlen, τη ΔΕΗ, την Τράπεζα Πειραιώς, τη Jumbo και την Τιτάν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Μένουν λίγες μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η διορία δημοσίευσης αποτελεσμάτων εξαμήνου και έχει δημοσιεύσει περίπου το 1/3 των εισηγμένων. Κυρίως μεγάλες εταιρείες με πολλές θυγατρικές σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Και κάτι μικρούλες που δεν έχουν θυγατρικές ακόμα.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ: Επιστρέφει μετά από 8 χρόνια στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Πρεμιέρα σήμερα για τη μετοχή με τιμή εισαγωγής τα 4,78 ευρώ. Με αποτίμηση 2,1 δισ. ευρώ και με ελκυστικούς δείκτες η εισαγωγή. Το καμπανάκι θα χτυπήσει ο πρόεδρος της τράπεζας, γνωστός μας από τη θητεία του στην Εθνική Τράπεζα, Τάκης Αράπογλου. Ειδικός διαπραγματευτής στη μετοχή η Euroxx. Σύμφωνα με χρηματιστές, σταδιακά θα δούμε τοποθετήσεις από θεσμικούς, καθώς τόσο η ελκυστική αποτίμηση, όσο και η υποχρέωση να υπάρχει σε χαρτοφυλάκια θα φέρει εισροές. Όλα καλά, αλλά χειρότερο ticker για τη μετοχή δεν μπορούσε να βρεθεί; Με το BOCHGR εμφανίζεται στα τερματικά. Με σημαντική άνοδο πάει να ανοίξει η μετοχή και στα 5 ευρώ και πάνω βγαίνουν οι αγορές.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Έχει ασκηθεί υπερβολική πίεση στη μετοχή και η τιμή είναι άκρως ελκυστική, κατά την ταπεινή μας άποψη. Με καλή άνοδο άνω του 1% ξεκίνησε σήμερα και στα 7,2660 ευρώ.

ALPHA BANΚ: Ξεκίνησε με απώλειες άνω του 1%.

MOTOR OIL: Όσα έχουν συμβεί την έχουν επηρεάσει, αλλά παρόλα αυτά είναι στα 21 ευρώ. Νομίζουμε πως είναι από τις πιο ελκυστικές μετοχές του FTSE 25. Στα 21,02 ευρώ και στο +0,77%.

ΑΔΜΗΕ: Παραμένει στο επίκεντρο και πλέον έχουμε θετική είδηση από την υπογραφεί μνημονίου μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου για τη διασύνδεση. Για να δούμε θα σπάσει την αντίσταση ώστε να ξεπεράσει τα 2,28 ευρώ και να πάει σε μία πιο δίκαιη αποτίμηση;

PROFILE: Ο τζίρος στο εξάμηνο αυξήθηκε στα 15,5 εκατ. ευρώ από 12,5 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 4 εκατ. ευρώ από 3,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 29%, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,5 εκατ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια στα 33,4 εκατ. ευρώ και αρνητικός ο καθαρός δανεισμός. Η στήλη δε συμφωνεί με τις αποτιμήσεις στον κλάδο, αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα κρίνουμε. Εφόσον υπάρχουν αγοραστές σε αυτά τα επίπεδα και στέλνουν σε ιστορικά υψηλά τη μετοχή η δική μας γνώμη περισσεύει.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Ξεκίνησε με απώλειες 3,03% και στα 4,80 ευρώ. Πρόσφατα έγραψε ιστορικό χαμηλό στα 4,54 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης