Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Διατήρηση του θετικού momentum περιμένουν οι αναλυτές – Η Εθνική Τράπεζα στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Διατήρηση του θετικού momentum περιμένουν οι αναλυτές – Η Εθνική Τράπεζα στο επίκεντρο
Η διάθεση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας από το ΤΧΣ θα διατηρήσει τη μετοχή στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διάθεση του 10% με την προοπτική να αυξηθεί στο 12%, σύμφωνα με πληροφορίες, της Εθνικής Τράπεζας από το ΤΧΣ εξέλιξη που χθες έδωσε ώθηση στη μετοχή. Αρχές Οκτώβρη αναμένεται να γίνει η διάθεση.
Αναλυτές περιμένουν πως το θετικό momentum στην αγορά θα μπορούσε να συνεχιστεί με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο.
Ο Γενικός Δείκτης είναι κοντά στην αντίσταση των 1.450 μονάδων και αν τη διασπάσει θα μπορούσε να αυξηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον από επενδυτές τάσης. 
Ο ΑΔΜΗΕ αναμένεται επίσης να παραμείνει στο επίκεντρο σύμφωνα με αναλυτές, καθώς όπως φαίνεται λύνονται τα θέματα της διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου για να προχωρήσει το έργο.
Στο επίκεντρο θα είναι και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ καθώς πληροφορίες από χρηματιστηριακά γραφεία αναφέρουν πως θα αναλάβει τη λειτουργία της Αττικής Οδού τον επόμενο μήνα.

Eurobank Equities
Το Χ.Α. είναι πιθανό να συνεχίσει την ανοδική του τάση σήμερα, καθώς το διεθνές κλίμα ενισχύεται από τις προσδοκίες για τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας στην Κίνα.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί σήμερα με τις τράπεζες και την Εθνική Τράπεζα να είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε η αγορά να επεκτείνει τα κέρδη της σήμερα, υποστηριζόμενη από τη βελτιωμένη επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό.

Βeta
Η αγορά διαπραγματεύεται σε επίπεδα αντίστασης (1.450 μονάδες) και μία διάσπαση θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω ενδιαφέρον από επενδυτές τάσης. Οι περιφερειακές αγορές έλαβαν κάποια θετικά στοιχεία από τα ήπια κέρδη που είχε η Wall Street, με τις αμερικανικές να παραμένουν σε απόσταση αναπνοής από τα ιστορικά υψηλά εξέλιξη που υποδηλώνει θετικό άνοιγμα για τη σημερινή συνεδρίαση.

Κύκλος
H Εβροφάρμα ανακοινώνει σήμερα τα εξαμηνιαία αποτελέσματά της. Η δρομολόγηση της διάθεσης του 10% της Εθνικής από το ΤΧΣ που μπορεί να αυξηθεί σε 12% ή 13% αναβαθμίζει την επενδυτική ψυχολογία στο Χ.Α.. Οι 1446 μονάδες του Γ.∆. παραμένουν κρίσιμο όριο αντίστασης η υπέρβαση των οποίων είναι αναγκαίο να γίνει άμεσα ώστε να συνεχιστεί η ανοδική κίνηση.

Depolas

Σημαντική άνοδο επετεύχθη χθες στο ΧΑ καθώς η διαφαινόμενη εισροή κεφαλαίων οδήγησε τον ΓΔΧΑ στο άνω εύρος τιμών της περιόδου. Μάλιστα εκτιμούμε ότι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες εισόδου στην κρίσιμη για την μεσοπρόθεσμη τάση περιοχή αντίστασης των 1470-1500 μονάδων. Άλλωστε, υποστηρικτική είναι και η εικόνα των διεθνών αγορών στην παρούσα φάση. Αξίζει να αναφερθούμε στις αγορές της Ασίας καθώς η κεντρική τράπεζα της Κίνας συνεχίζει τις προσπάθειες αναζωπύρωσης της οικονομίας μειώνοντας επιτόκια, αλλά και παρεμβαίνοντας στα χρηματιστήρια. Τελευταία, φαίνεται ότι εξετάζεται η δημιουργία επενδυτικού ταμείου το οποίο θα μπορεί να αγοράζει μετοχές. Ως αποτέλεσμα, οι βασικοί μετοχικοί δείκτες της περιοχής Shangai Shenzen CSI 300 και Hang Seng να κλείνουν με κέρδη υψηλότερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων. Πάραυτα,  οι παρεμβάσεις χωρίς ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία λειτουργούν θετικά μόνο προσωρινά. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τον δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, τον δείκτη τιμών κατοικιών Ιουλίου και την καταναλωτική εμπιστοσύνη Σεπτεμβρίου (στο κλείσιμο του ΧΑ) στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης