Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επικράτησαν τα θεμελιώδη, δυνατή ανάκαμψη μετά από 5 πτωτικές – Προβληματισμός για τα μικρομεσαία

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Επικράτησαν τα θεμελιώδη, δυνατή ανάκαμψη μετά από 5 πτωτικές – Προβληματισμός για τα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μετά από 5 πτωτικές συνεδριάσεις θα θεμελιώδη νίκησαν τις γεωπολιτικές ανησυχίες και οι επενδυτές αύξησαν το ρίσκο, πηγαίνοντας στο Σαββατοκύριακο με αυξημένες θέσεις σε επιλεγμένες μετοχές. Καλό το κλίμα και στο εξωτερικό, λόγω και των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, και ο γενικός δείκτης κατέγραψαν άνοδο 1,37% κλείνοντας μάλιστα στο υψηλό ημέρας και με υψηλό τζίρο. Αρκετά βαριά χαρτιά ξεχώρισαν, αλλά και αρκετά μικρά προβλημάτισαν. Πάντως η εβδομάδα κλείνει για τον Γ.Δ. με απώλειες 2,10%.

JUMBO: Επανήλθε εύκολα πάλι η μετοχή. Σαρωτική κίνηση. Παρέδωσε μαθήματα. Στα 26,12 ευρώ με άνοδο 3,98%. Ήταν η μετοχή με τη μεγαλύτερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

LAMDA DEV.: Και διαγραμματικά έχει αλλάξει η συμπεριφορά της αλλά και τα θεμελιώδη μάλλον αρχίζουν να αλλάζουν, λόγω των εισπράξεων στο Ελληνικό. Δυνατή και η δική της κίνηση. Στα 7,68 ευρώ και στο +3,09%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με αγοραστές όλες οι συστημικές. Τους περισσότερους είχε η Πειραιώς με την Εθνική Τράπεζα. Η Πειραιώς παραμένει η φθηνότερη κατά την ταπεινή μας άποψη. Η Alpha Bank επίσης έχει σημαντικό περιθώριο ανόδου, αλλά ακόμα και τους πιο πιστούς της φίλους, έχει αρχίσει να τους εκνευρίζει, λόγω της υποαπόδοσης που έχει εδώ και πολλούς μήνες στο ταμπλό. Μεταξύ αυτών και η στήλη. Σημειώνεται πως ο FTSE Russell αύξησε τη στάθμιση της Εθνικής στους δείκτες που συμμετέχει και θα έχουμε ένα mini rebalancing στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Δευτέρας.

ΟΤΕ: Καλή και η δική του εικόνα. Στα 15,78 ευρώ και στο +1,68% αν και βγήκε λίγη πίεση στο τέλος. Δεν τα κατάφεραν όμως οι πωλητές.

ΟΠΑΠ: Ομοίως… Στο υψηλό ημέρας και στα 16,06 ευρώ με άνοδο 2,23%.

ΤΙΤΑΝ: Δε νομίζουμε πως κάποιος που την έχει στο χαρτοφυλάκιό του «ζορίζεται». Κανένα άγχος. Στα 34,90 ευρώ και στο +2,50%.

ΔΑΑ: Και ο Σεπτέμβριος πολύ δυνατός μήνας στην επιβατική κίνηση. Αύξηση των ξένων κατά 12,3% και συνολικά κατά 9,7%. Από την αρχή του έτους η άνοδος είναι της τάξης του 13,3%. Η μετοχή πάντως, υποχώρησε…

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Σε νέα ιστορικά χαμηλά η μετοχή και με μεγάλο όγκο. Εδώ οι 100 μετοχές γίνονται 1, άρα το δικαίωμα θα έχει το… ζουμί. Αυτό θα πάρει την τιμή και μετά λόγω του μεγάλου τυπώματος, οι νέες μετοχές θα δημιουργήσουν ένα πολύ χαμηλό κόστος κτήσης. Στα 3,50 ευρώ και στο -23,41% με όγκο πάνω από 106 χιλ. τεμάχια.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Λογικά πρέπει να φεύγουν και οι τελευταίοι από αυτήν την κατηγορία μετοχών. Απίστευτες πιέσεις σε πολλά χαρτιά και μεγάλες εντολές στημένες στην πλευρά των πωλητών. Και να σημειώσουμε πως σήμερα ήταν μία καλή συνεδρίαση με τοποθετήσεις στα βαριά χαρτιά και άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών.

CENTRIC: Η τιμή της μετοχής είναι αρκετά μακριά από τα υψηλά της και πατάει σε μία μεγάλη στήριξη. Φθηνή η μετοχή, με καλή ρευστότητα ο όμιλος, αλλά και με κινήσεις που η στήλη δε συμφωνεί. Τώρα, να αγοράζεις διαμέρισμα στο Κολωνάκι, κατάστημα στην Καλλιθέα, ένα σκάφος και γενικά λίγο από εδώ και λίγο από εκεί, δε φέρνει κέρδη. Ας κρατήσει το ξενοδοχείο στη Μύκονο και μερικές άλλες συμμετοχές που αποδίδουν και ας επικεντρωθεί σε κάτι μεγάλο. Με τόσα εκατομμύρια που μπορεί να μαζέψει θα μπορέσει να κάνει μία ή δύο δουλειές καλές. Το λίγο τουρισμό, λίγο εκμετάλλευση ακινήτων, λίγο διασκέδαση σε καράβια κ.α. δε φέρνει αποτέλεσμα. Κανονικά θα έπρεπε να το είχαν δει εδώ και χρόνια. Διαγραμματικά βέβαια, η μετοχή είναι μάλλον για αγορά. Στα 0,3390 ευρώ και στο -0,88%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Τρομερός όγκος και νέα χαμηλά 7 και πλέον ετών. Στα 0,3170 ευρώ και στο -3,94% με όγκο πάνω από 878 χιλ. τεμάχια.

INTERTECH: Βγήκαν και εδώ πωλήσεις. Όπως έχουμε ξαναγράψει από τους μετόχους δεν έχουμε δει κάποια κίνηση βελτίωσης των μεγεθών τα τελευταία χρόνια. Ίσως θα πρέπει να βρουν μία λύση που θα δίνει προοπτική στην εταιρεία. Στα 1,20 ευρώ και στο -3,23% με όγκο 10 χιλ. τεμάχια και με πωλητές στο τέλος.

ΕΚΤΕΡ: Μεγάλες εντολές πώλησης και πάλι. Φανταζόμαστε πως τα βλέπει αυτά η διοίκηση. Είναι αποτέλεσμα των πράξεων της. Στα 1,6540 ευρώ και στο -2,59% με όγκο 120 χιλ. τεμάχια.

REVOIL: Και εδώ βγήκαν σημαντικές πωλήσεις. Στα 1,72 ευρώ και στο -1,99%.

AS COMPANY: Παρά τις ανακοινώσεις της διοίκησης οι επενδυτές πουλάνε και τη συγκεκριμένη. Στα 2,68 ευρώ και στο -0,74%.

Q&R: Με αυξημένο όγκο λόγω των πακέτων που έγιναν και συνολικά ήταν 850 χιλ. τεμαχίων. Ουσιαστικά πέρασε το 3% μέσω των προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης