Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Πιθανότητες τεχνικής αντίδρασης μετά την πίεση των τελευταίων ημερών – Η Cenergy στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Πιθανότητες τεχνικής αντίδρασης μετά την πίεση των τελευταίων ημερών – Η Cenergy στο επίκεντρο
Placements, αυξήσεις κεφαλαίου, ομολογιακές εκδόσεις και νέες εισαγωγές που έγιναν λίγο καιρό πριν, έχουν στεγνώσει τη ρευστότητα των λίγων επενδυτών
Σχετικά Άρθρα

Απογοητεύει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, επενδυτές αλλά και επαγγελματίες, καθώς όχι μόνο δεν μπορεί να ακολουθήσει εδώ και μήνες το καλό κλίμα στο εξωτερικό, αλλά δείχνει εσχάτως πως δεν μπορεί να κρατηθεί κοντά στα επίπεδα των 1.450 μονάδων και στις τελευταίες 10 συνεδριάσεις με 9 πτωτικές και μόλις 1 ανοδική, έχει γυρίσει κοντά τις 1.400 μονάδες.
Placements, αυξήσεις κεφαλαίου, ομολογιακές εκδόσεις και νέες εισαγωγές που έγιναν λίγο καιρό πριν, έχουν στεγνώσει τη ρευστότητα των λίγων επενδυτών.
Φρέσκα κεφάλαια δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να απορροφήσουν την προσφορά που βγαίνει, από επενδυτές που απογοητευμένοι, μειώνουν θέσεις.
Σήμερα, η ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίων 200 εκατ. ευρώ από τη Cenergy, βάζει τη μετοχή στο επίκεντρο. Η τιμή διάθεσης ορίστηκε στα 9 ευρώ, παρέχοντας ένα καλό discount σε σύγκριση με την τιμή που είχε μερικές μέρες πριν.
Αναλυτές δεν αποκλείουν αντίδραση, λόγω της πτώσης των τελευταίων ημερών αλλά και γιατί ο Γ.Δ. πλησιάζει κρίσιμα σημεία στήριξης.
Σήμερα οι μετοχές της Κτήμα Λαζαρίδη διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,0285 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό).

Eurobank Equities
Τα παγκόσμια προθεσμιακά συμβόλαια δείχνουν ένα ελαφρώς θετικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περισσότερες πληροφορίες για το κινεζικό πακέτο στήριξης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Piraeus Securities
Λόγω έλλειψης καταλυτών περιμένουμε επιλεκτικές κινήσεις σήμερα.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, με το βλέμμα στις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Beta
Οι ανακοινώσεις κερδών για την περίοδο του τρίτου τριμήνου στις ΗΠΑ δίνουν το εναρκτήριο λάκτισμα στη Wall Street και αναμένεται ότι το ενδιαφέρον θα στραφεί στις εταιρείες και στις προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους.
Η εγχώρια αγορά δικαιολογεί μία αντίδραση για τεχνικούς λόγους, καθώς φτάνει σε κρίσιμα σημεία στήριξης.

Κύκλος
Υπό την επήρεια του γεωπολιτικού κινδύνου, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει σοβαρό έλλειμμα ενέργειας με τους επενδυτές εξωτερικού να επιλέγουν την αποεπένδυση στην παρούσα φάση και τους αγοραστές να επιλέγουν την αποχή. Στις 1394 μονάδες πλέον, το ΜΚΟ 200 ημερών, η ισχυρότερη κοντινή στήριξη, όπου εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι αγοραστές.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης