Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό ξεκίνημα με το βλέμμα στην Ευρώπη – Στο επίκεντρο η Attica Bank

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Υποτονικό ξεκίνημα με το βλέμμα στην Ευρώπη – Στο επίκεντρο η Attica Bank
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με χαμηλό τζίρο ξεκίνησε η συνεδρίαση και οριακά χαμηλότερα, ακολουθώντας τις αγορές της Ευρώπης, οι οποίες υποχωρούν οριακά. Παρά το γεγονός ότι η S&P δεν μας έκανε το χατίρι και δεν αξιολόγησε την ελληνική οικονομία, δείχνουμε καλή συμπεριφορά. Αν το επιτρέψουν οι αγορές του εξωτερικού, ίσως δοκιμάσουμε να πάμε προς τις 1.450 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υποτονικό το ξεκίνημα των συστημικών και βέβαια, χωρίς αυτές δεν μπορούμε να δούμε επέκταση της ανοδικής κίνησης της αγοράς. Ήπια πτωτικά όλες οι συστημικές πλην της Εθνικής που άνοιξε με άνοδο.

CENERGY: Συνεχίζει να προσπαθεί να διατηρηθεί πάνω από τα 9 ευρώ.

ΟΤΕ: Ο κ.Νεμπής έχει να δώσει την πρώτη του μάχη. Στη ρουμανική θυγατρική οι αρμόδιες φορολογικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο 33,5 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία προσφεύγει στη δικαιοσύνη για την ακύρωσή του. Για να δούμε τι θα καταφέρει.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Πάνω της είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα. Ξανά σε διαπραγμάτευση από σήμερα, μετά από μία σύντομη παύση λόγω reverse split. Έχει λοιπόν, γίνει το reverse split και οι 100 μετοχές έχουν γίνει μία. Παράλληλα η διαπραγμάτευση γίνεται με αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση κεφαλαίου και το δικαίωμα επίσης διαπραγματεύεται από σήμερα. Η τιμή της μετοχής (προσαρμοσμένη) είναι στα 0,5240 ευρώ και το δικαίωμα ξεκίνησε με τιμή 210 ευρώ. Η μετοχή ξεκίνησε στα 0,70 ευρώ με άνοδο 33% και ελάχιστο όγκο, αφού δεν υπάρχουν πλέον πολλά χαρτιά και το δικαίωμα άνοιξε επίσης με άνοδο.

ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Σήμερα οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,1794400901 (καθαρό).

PERFORMANCE: Την περασμένη Παρασκευή αγόρασε 2.975 ίδιες μετοχές με μέση τιμή 6,14 ευρώ. Προσεγμένη η αγορά ιδίων. Γράφαμε την Παρασκευή ότι δεν θέλουμε να δούμε επιθετικές αγορές, γιατί είχαμε παρατηρήσει πως όταν πουλούσε ο θεσμικός δεν έκανε αγορές ιδίων η εταιρεία, κίνηση που όπως και να το κάνεις προβληματίζει. Προφανώς κάποιοι άλλοι αγόραζαν. Με νέα άνοδο 2,8% και στα 6,58 ευρώ άνοιξε η μετοχή. Δείχνει πως θέλει να επανέλθει γρήγορα, μετά την ολοκλήρωση των πωλήσεων του εγχώριου θεσμικού. Υψηλός ο όγκος συναλλαγών.

MODA BAGNO: Μετά από πολλά χρόνια η εταιρεία δίνει ξανά μέρισμα. Σφραγίζει έτσι με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή της. Πέρασε αρκετά όλα τα χρόνια της κρίσης. Δικαιωμένη η στήλη γιατί την παρακολουθεί και την πιστεύει από χαμηλά. Σήμερα οι μετοχές της εταιρείας είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,0381347687 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,0362280303 ανά μετοχή

ΒΙΟΤΕΡ: Στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής και λόγω του τρόπου κλεισίματος των μετοχών αν και είχε τεράστιο ανεκτέλεστο στο limit up, έκλεισε αμετάβλητη λόγω περιορισμένου τζίρου. Θα ξαναπροσπαθήσουν σήμερα οι αγοραστές και ελπίζουμε να έμαθαν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης