Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Διατήρηση του επιφυλακτικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές – Η Μυτιληναίος στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Διατήρηση του επιφυλακτικού κλίματος περιμένουν οι αναλυτές – Η Μυτιληναίος στο επίκεντρο
Η Μυτιληναίος, ανακοίνωσε νωρίτερα ικανοποιητικά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
Το επιφυλακτικό κλίμα στις αγορές αναμένεται να επηρεάσει και σήμερα την εγχώρια αγορά, η οποία εδώ και αρκετούς μήνες δεν έχει καταφέρει, παρά τις ελκυστικές αποτιμήσεις, να τραβήξει επενδυτικά βλέμματα.
Ωστόσο, η πρόσφατη διόρθωση δοκιμάζει κρίσιμες στηρίξεις και ίσως δούμε ενδοσυνεδριακά μία τεχνική αντίδραση, καθώς απειλούνται οι 1.400 μονάδες.
Να σημειωθεί πως ο εκθετικός κινητός μέσος των 200 ημερών διέρχεται από τις 1.398 μονάδες και το χθεσινό κλείσιμο του Γενικού Δείκτη είναι μόλις 9 μονάδες υψηλότερα.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Μυτιληναίος, η οποία ανακοίνωσε νωρίτερα ικανοποιητικά και λίγο καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών αποτελέσματα.
Η ΔΕΗ επίσης θα βρεθεί στο επίκεντρο μετά την άντληση 600 εκατ. με επιτόκιο 4,625%.

Eurobank Equities
Η αγορά φαίνεται ότι θα ανοίξει χαλαρά σήμερα, σύμφωνα με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τα στοιχεία του δείκτη PMI της Ευρωζώνης σε σχέση με το γεωπολιτικό σκηνικό στη Μέση Ανατολή και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να αντιδράσει σήμερα μετά από 3 πτωτικές συνεδριάσεις, με τη Metlen να είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Στο επίκεντρο θα είναι η Metlen η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα εννεαμήνου πριν το άνοιγμα της αγοράς.

Βeta
Το αρνητικό κλίμα στις ξένες αγορές μπορεί να διατηρήσει την επιφυλακτικότητα στην εγχώρια αγορά. Η αβεβαιότητα σχετικά με την αμφίρροπη προεδρική κούρσα στις ΗΠΑ και ένας πιθανός βραδύτερος ρυθμός μείωσης των επιτοκίων μπορεί να κρατήσει τους επενδυτές στο περιθώριο.

Κύκλος
Το πρωί η Metlen ανακοινώνει τα μεγέθη της για το 9μηνο. Η παραβίαση της στήριξης των 1411 μονάδων συντελέστηκε. Στις 1404-1394 μονάδες μεταφέρεται πλέον η πλησιέστερη ισχυρή και κρίσιμη στήριξη του Γ.∆. με ανοικτό το ενδεχόμενο ανοδικής αντίδρασης με τους δείκτες στη Wall Street να υποχωρούν.

Δεπόλας
Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ, αλλά ακόμα διατηρεί την επαφή του με την περιοχή των 1400-1420 μονάδων. Αυξημένες απώλειες είδαν χθες οι βασικοί αμερικανικοί μετοχικοί δείκτες, κάτι που βλέπουμε ως φυσιολογικό εν όψει και των προεδρικών εκλογών. Επί της ουσίας, η συνολική εικόνα των διεθνών αγορών δεν εμφανίζει ουσιαστική διαφοροποίηση. Στο εσωτερικό, ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ ευρισκόμενος στις 1180 μονάδες απέχει ήδη 20 ποσοστιαίες μονάδες από τα υψηλά του και πλέον προσεγγίζει την ευαίσθητη περιοχή των 1160-1140 μονάδων, η οποία αποτελεί απαραβίαστο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου. Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων ο ΜΥΤΙΛ ανακοίνωσε EBITDA Γ΄τριμήνου στα 289εκ ευρώ ενώ βελτίωση εμφανίζουν και οι 2 τομείς δραστηριότητας του ομίλου. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 200εκ ευρώ έναντι 193εκ ευρώ του περσινού Γ΄τριμήνου. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών Οκτωβρίου για Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ, ενώ για την τελευταία αναμένουμε επιπλέον, τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας και τις πωλήσεις νέων κατοικιών Σεπτεμβρίου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης