Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τέταρτη μέρα πτώσης για τον τραπεζικό δείκτη – Το κρέμασμα της αγοράς, η τεχνική εικόνα και η ελπίδα

Τέταρτη μέρα πτώσης για τον τραπεζικό δείκτη – Το κρέμασμα της αγοράς, η τεχνική εικόνα και η ελπίδα
Αρκετά χαμηλότερα από τις τιμές που έγιναν οι διαθέσεις μετοχών διαπραγματεύονται Εθνική και Πειραιώς
Σχετικά Άρθρα
«Έχει κρεμάσει επικίνδυνα» η αγορά και ο τραπεζικός κλάδος σχολιάζουν τεχνικοί αναλυτές, παρατηρώντας το γράφημα του δείκτη των τραπεζών, του γενικού δείκτη αλλά και του FTSE 25.
Σχηματισμοί έχουν σπάσει και δίνουν χαμηλότερα τιμές στόχους.
Το πέρασμα του Γενικού Δείκτη κάτω από τις 1.410 μονάδες δίνει χαμηλότερες τιμές, ενώ η σημερινή πτώση τον οδηγεί σε τεστάρισμα του κινητού μέσου των 200 ημερών.
Αν διασπαστεί πιθανότατα να δούμε επιτάχυνση της πτώσης από ρευστοποιήσεις επενδυτές που κινούνται βάσει δεικτών.
Ο δείκτης των τραπεζών υποχωρεί για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, όπως και ο γενικός δείκτης, και εδώ και τρεις συνεδριάσεις έχει περάσει κάτω από τον απλό κινητό μέσο των 200 ημερών ο οποίος διέρχεται από τις 1.234 μονάδες και στις τελευταίες δύο έχει περάσει κάτω και από τον αντίστοιχο εκθετικό, ο οποίος διέρχεται από τις 1.207 μονάδες.
Αυτήν την ώρα υποχωρεί 1,71% και βρίσκεται στις 1.160 μονάδες, με τεχνικού αναλυτές να σημειώνουν τις 1.150 μονάδες ως καλή στήριξη.
Η εικόνα των συστημικών είναι απακαρδιωτική. Όλες καταγράφουν απώλειες με τις μεγαλύτερες να έχει η Πειραιώς (-2,67% και να ακολουθεί η Εθνική με πτώση 1,75%.
Υπενθυμίζεται πως το placement της Πειραιώς είχε γίνει στα 4 ευρώ και η μετοχή σήμερα κάνει πράξη στα 3,61 ευρώ. Αντιστοίχως, το placement της Εθνικής έγινε στα 7,55 ευρώ και η μετοχή βρίσκεται στα 7,19 ευρώ.
Η Alpha Bank χάνει 1,5% και η Eurobank 1,27%.
Πάντως αναλυτές σημειώνουν πως αν συνεχιστεί η υποχώρηση τότε θα είναι ευκαιρία για αγορές, καθώς τα θεμελιώδη είναι υποστηρικτικά.
Όπως αναφέρουν τα τρέχοντα επίπεδα δεν είναι για να πάρει κάποιος short θέση, αλλά για να περιμένει την εξέλιξη προκειμένου να τοποθετηθεί.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης