Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Εβδομάδα πόνου με απώλειες 3,69% και 5Χ5 – Χάθηκαν οι 1.400 μονάδες

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Εβδομάδα πόνου με απώλειες 3,69% και 5Χ5 – Χάθηκαν οι 1.400 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Τρομάζει η διαγραμματική εικόνα πολλών μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Αρκετές είναι αυτές που διαπραγματεύονται κάτω από τον 200άρη, με άλλες να τον έχουν σπάσει πρόσφατα και άλλες να είναι αρκετό καιρό κάτω από τον κρίσιμο αυτό κινητό μέσο. Πανικό είδαμε σήμερα, καθώς έσπασε και ο Γ.Δ. προς τα κάτω και πούλησαν πολλοί που ακολουθούν τα τεχνικά. Οι ξένοι συνεχίζουν να ρευστοποιούν και επειδή η αγορά μας είναι ρηχή, η πτώση είναι πιο έντονη.

Καθώς η αγορά είχε υποχωρήσει και κάτω από τις 1.390 μονάδες βγήκαν κάποιες επιλεκτικές αγορές σε βαριά χαρτιά όπως Coca Cola, ΟΤΕ και Αεροδρόμιο Αθηνών, έτσι για να περιοριστεί η πτώση, αλλά μάταια. Στις τελικές δημοπρασίες μπήκαν μεγάλες εντολές πώλησης σε πολύ χαμηλές τιμές. Πολλά και τα πακέτα και ειδικά στις τράπεζες, από τα funds που μειώνουν θέσεις. Τελικά κλείσαμε για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση με απώλειες και μάλιστα 0,88% και στις 1.390,25 μονάδες. Μόλις με 2 ανοδικές ο FTSE 25 και οι άλλες πτωτικές. Ήταν δύσκολη εβδομάδα, ακολουθεί τριήμερο μπας και ηρεμήσουμε.

ALPHA BANK: Μακράν η τραπεζική μετοχή με τη χειρότερη συμπεριφορά εδώ και καιρό. Σήμερα έγραψε χαμηλό 11 μηνών, αλλά την είδαμε να γυρίζει και θετική. Δεν μπόρεσε όμως να το κρατήσει το θετικό πρόσημο μέχρι το τέλος. Στα 1.4005 ευρώ και στο -0,92%/

CENERGY: Αν συνεχίσει έτσι η αγορά, θα το κλείσει το gap που είχε αφήσει στα 8 ευρώ, τον Μάιο. Τρομερή πίεση σήμερα στη μετοχή. Έγραψε χαμηλό στα 8,40 ευρώ. Στις τελικές δημοπρασίες μπήκαν μεγάλες εντολές πώλησης και προσπάθησαν να την κλείσουν ακόμα πιο χαμηλά. Τελικά με όγκο πάνω από 930 χιλ. τεμάχια υποχώρησε 3,72% και έκλεισε στα 8,55 ευρώ.

MOTOR OIL: Τρομερή και σήμερα η πτώση της μετοχής και πήγε στην επόμενη στήριξη και σε νέο χαμηλό 22 μηνών. Έκλεισε στα 19,95 ευρώ και με απώλειες 1,92%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αφού συνεννοούνται για την ώρα της τηλεδιάσκεψης γιατί δεν το κάνουν μία μέρα μετά; Εθνική και Eurobank δημοσιεύουν ίδια μέρα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου (7/11) και κάνουν με διαφορά μίας ώρας την ενημέρωση των αναλυτών. Κάντε μία μέρα μετά ή πριν την ανακοίνωση η μία τράπεζα, π.χ. η Εθνική που ενημέρωσε μετά τη Eurobank πότε θα δημοσιεύσει, να μπορέσει και η αγορά να τα μελετήσει καλύτερα. Τόσο δύσκολο είναι; Η ΠΕΙΡ στα 3,55 ευρώ με πτώση 1,93%, η ΕΤΕ στα 7,0540 ευρώ και στο -1,40% και η ΕΥΡΩΒ στο -1,05% και στα 1,88 ευρώ…

ΕΛΠΕ: Πήγε να σπάσει πολύ μεγάλη στήριξη, αλλά τελικά κράτησε και έκλεισε στα 6,89 ευρώ. Αν βέβαια το κλίμα παραμείνει όπως των τελευταίων ημερών, λίγη σημασία θα έχουν οι γραμμές. Η Morgan Stanley σημειώνει πως τα περιθώρια διύλισης υποχώρησαν περισσότερο από όσο πίστευε και έτσι μείωσε τις εκτιμήσεις για τον κλάδο στην Ευρώπη. Για τα ΕΛΠΕ δίνει τιμή στόχο τα 7 ευρώ από 8 ευρώ και για τη Motor Oil τα 27 ευρώ από 29 ευρώ.

INTRAKAT: Από τις μετοχές που σίγουρα έκανε πολλούς να την κοιτάξουν. Βυθιζόταν η αγορά και αυτή μετά την πρόσφατη υποχώρηση ξανάπιανε τα 5 ευρώ. Όταν έχεις δυνατούς επενδυτές και δυνατά μάτια να σε προσέχουν, βρίσκεις εύκολα αντικαταστάτες. Στα 5,02 ευρώ και στο +3,72%. Παρέδωσαν μαθήματα τα παιδιά σήμερα.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Σε νέο ιστορικό υψηλό και στα 13,95 ευρώ με άνοδο 3,72%.

PROFILE: Στην έκλεισαν στο υψηλό ημέρας και στα 5,36 ευρώ με άνοδο 2,29%.

ΑΔΜΗΕ: Διατηρεί την καλή του συμπεριφορά έστω και αν δεν κατάφερε να περάσει πάνω από τα 2,42 ευρώ πριν λίγες μέρες. Στα 2,3650 ευρώ και στο +1,07%.

Καλό τριήμερο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης