Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ο τουρισμός της Τουρκίας εκτοξεύεται με τις ξένες αφίξεις να ξεπερνούν κάθε προσδοκία – Πρωτιές για την Κωνσταντινούπολη, ακολουθεί η Αττάλεια

Ο τουρισμός της Τουρκίας εκτοξεύεται με τις ξένες αφίξεις να ξεπερνούν κάθε προσδοκία – Πρωτιές για την Κωνσταντινούπολη, ακολουθεί η Αττάλεια

Σοβαρή ανάπτυξη στον τουριστικό τομέα της γειτονικής χώρας

Σχετικά Άρθρα
Η Τουρκία συνεχίζει να ενισχύει τον τουριστικό της τομέα, προσελκύοντας έναν αυξανόμενο αριθμό διεθνών επισκεπτών κάθε χρόνο.
Η χώρα υποδέχτηκε 35,8 εκατομμύρια ξένους τουρίστες το πρώτο οκτάμηνο του 2024, σημειώνοντας αύξηση 7,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ανακοίνωσε την Τρίτη (24/9/2024) το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Οι Ρώσοι ήταν στην κορυφή της λίστας των επισκεπτών με 4,55 εκατομμύρια αφίξεις από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, ακολουθούμενοι από 4,38 εκατομμύρια τουρίστες από τη Γερμανία και 3,1 εκατομμύρια από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Κωνσταντινούπολη, η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός, δέχτηκε το 34,3% όλων των ξένων επισκεπτών, συνολικά σχεδόν 12,27 εκατομμύρια.

Ακολουθεί η Αττάλεια

Ακολούθησε το θέρετρο της Μεσογείου, η Αττάλεια, που προσέλκυσε 11 εκατομμύρια ξένους τουρίστες, ενώ η Αδριανούπολη, που βρίσκεται στη βορειοδυτική Τουρκία κοντά στα σύνορα Βουλγαρίας και Ελλάδας, υποδέχτηκε 3,36 εκατομμύρια επισκέπτες.
Μόνο τον Αύγουστο, ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Τουρκία έφτασε τα 6,82 εκατομμύρια, αντικατοπτρίζοντας ετήσια αύξηση 2,47% από έτος σε έτος.
Το 2023, η Τουρκία κατέγραψε 49,2 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών, από 44,5 εκατομμύρια το 2022, και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να σπάσει το περσινό ρεκόρ μέχρι το τέλος του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης