Τελευταία Νέα
Διεθνή

Melenchon: Το κόμμα του Macron ηττήθηκε, θα είμαστε πρώτοι στο τέλος των εκλογών

Melenchon: Το κόμμα του Macron ηττήθηκε, θα είμαστε πρώτοι στο τέλος των εκλογών
Οι υποψήφιοι της Αριστεράς θα είναι παρόντες σε περισσότερες από 500 εκλογικές περιφέρειες στον δεύτερο γύρο των εκλογών (19/6)

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών εξέφρασε ο επικεφαλής του συνασπισμού της Αριστεράς (Nupes) Jean-Luc Mélenchon.
«Στο τέλος αυτού του πρώτου γύρου, οι Nupes θα είναι πρώτοι.
Θα είναι παρόντες σε περισσότερες από 500 εκλογικές περιφέρειες στον δεύτερο γύρο» υπογράμμισε ο Melenchon τονίζοντας πως το κόμμα του Macron ηττήθηκε.
O ηγέτης της γαλλικής αριστεράς Μελανσόν δήλωσε ότι «στο τέλος αυτού του πρώτου γύρου, η Νέα Λαϊκή Οικολογική και Κοινωνική Ένωση (Nupes) βγήκε πρώτη. Θα είναι παρούσα σε περισσότερες από 500 εκλογικές περιφέρειες στον δεύτερο γύρο» και συνέχισε σημειώνοντας ότι «αυτή την ώρα» οι προβολές για τις έδρες στον δεύτερο γύρο «δεν έχουν κανένα νόημα».

Κάλεσμα

«Η αλήθεια είναι ότι το προεδρικό κόμμα, στο τέλος του πρώτου γύρου ηττάται και για πρώτη φορά στην Πέμπτη Δημοκρατία, ένας νεοεκλεγείς πρόεδρος δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές που ακολούθησαν», είπε ακόμη ο Melenchon και συνέχισε λέγοντας τα εξής:
«Καλώ τον λαό μας, ενόψει αυτού του αποτελέσματος και της εξαιρετικής ευκαιρίας που μας δίνει για την προσωπική μας ζωή και για το πεπρωμένο της κοινής πατρίδας να ξεσπάσει την ερχόμενη Κυριακή στις κάλπες.
Να απορρίψουμε οριστικά τα καταστροφικά έργα της πλειοψηφίας του Macron».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης