Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δόγμα «σοκ και δέος» από τη Ρωσία - Κόκκινος Συναγερμός: Άρχισε ασκήσεις για πυρηνικό χτύπημα - Συντρίβονται οι ελπίδες της Δύσης

Δόγμα «σοκ και δέος» από τη Ρωσία - Κόκκινος Συναγερμός: Άρχισε ασκήσεις για πυρηνικό χτύπημα - Συντρίβονται οι ελπίδες της Δύσης
Σε πλήρη διάταξη Iskander, Kinzhal...
Σε κόκκινο συναγερμό έχει θέσει η Ρωσία όλες τις στρατηγικές αποτρεπτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών της όπλων.
Σε αυτό το πλαίσιο, την Τρίτη (21/5/2024) η Ρωσία πραγματοποίησε άσκηση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής, την οποία παρακολούθησε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin.
Ειδικότερα, η Νότια Στρατιά της Ρωσίας ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 21/5 το πρώτο στάδιο άσκησης που περιλαμβάνει πρακτική εκπαίδευση στην προετοιμασία και τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων, όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Άμυνας.
Οι σχετικές ασκήσεις είχαν προαναγγελθεί νωρίτερα αυτόν τον μήνα από το ρωσικό Γενικό Επιτελείο, με εντολή του προέδρου Vladimir Putin.
Έκτοτε εκκίνησαν οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με πυραυλικούς σχηματισμούς τόσο από τη Νότια Στρατιά όσο και από τις δυνάμεις του πολεμικού Ναυτικού.
«Σύμφωνα με τις οδηγίες του Ανώτατου Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το πρώτο στάδιο των ασκήσεων ξεκίνησε στη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια υπό την ηγεσία του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας με πρακτικές δοκιμές για την προετοιμασία και τη χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
1_691.JPG
«Προετοιμαστείτε για εκτοξεύσεις πυραύλων»

Οι ασκήσεις με τα μη στρατηγικά πυρηνικά όπλα συνιστούν εκπαιδευτικές πρακτικές και για τη χρήση ειδικών πυρομαχικών και εξοπλισμού οχημάτων εκτόξευσης, πρόσθεσε το υπουργείο.
«Στο πλαίσιο αυτού του σταδίου, το προσωπικό των πυραυλικών σχηματισμών της Νότιας Στρατιάς ολοκληρώνει εκπαιδευτικά καθήκοντα μάχης για την υποδοχή ειδικών πυρομαχικών για το επιχειρησιακό και τακτικό πυραυλικό σύστημα Iskander, εξοπλίζοντάς τα με οχήματα εκτόξευσης και προχωρώντας κρυφά στην καθορισμένη περιοχή θέσης.
Προετοιμαστείτε για εκτοξεύσεις πυραύλων», εξήγησε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι η ρωσική αεροπορία εκπαιδεύεται με τον εξοπλισμό ειδικών μονάδων μάχης καταστροφής αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal.
Αυτές οι ασκήσεις στοχεύουν στη διατήρηση της ετοιμότητας για την άνευ όρων διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ρωσίας ως απάντηση σε προκλητικές δηλώσεις και απειλές από δυτικούς αξιωματούχους, εξήγησε η Μόσχα νωρίτερα αυτό το μήνα.
«Τα πυρηνικά μας συντρίβουν τις ελπίδες τους»

Η ύπαρξη της πυρηνικής πυραυλικής ασπίδας καθιστά παράλογες τις ελπίδες ορισμένων δυτικών πολιτικών να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία, είχε δηλώσει ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Sergey Naryshkin.
3_299.JPG
«Η πυρηνική αντιπυραυλική ασπίδα προστατεύει τη χώρα μας.
Και η ίδια η ύπαρξη μιας πυρηνικής πυραυλικής ασπίδας κάνει τα όνειρα ορισμένων δυτικών πολιτικών να νικήσουν τη Ρωσία στρατηγικά παράλογα», σημείωσε.
Ο Naryshkin τόνισε ότι η κυριαρχία της Ρωσίας στην πυρηνική σφαίρα ήταν το αποτέλεσμα, όπως είπε, μιας ξεχωριστής ιστορικής διαδρομής, των λαμπρών θεμελιωδών ανακαλύψεων και της τεχνολογικής ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης