Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Σε πανικό ο Sunak, κινδυνεύει να χάσει ακόμα και την έδρα του - Ετοιμάζει επιστροφή στον ... χρηματοπιστωτικό κλάδο

Guardian: Σε πανικό ο Sunak, κινδυνεύει να χάσει ακόμα και την έδρα του - Ετοιμάζει επιστροφή στον ... χρηματοπιστωτικό κλάδο
Ο νυν πρωθυπουργός έχει εκμυστηρευθεί σε μέλη του στενού του κύκλου ότι φοβάται μήπως χάσει την εκλογική του περιφέρεια στο Yorkshire
Ο ηγέτης των Τόρηδων Rishi Sunak βρίσκεται σε πανικό καθώς, όχι μόνο κινδυνεύει με μια εκλογική συντριβή από τους Εργατικούς, αλλά ενδέχεται και να μην εκλεγεί καν βουλευτής, μεταφέρουν πηγές στον Guardian.
Ο νυν πρωθυπουργός έχει εκμυστηρευθεί σε μέλη του στενού του κύκλου ότι φοβάται μήπως χάσει την εκλογική του περιφέρεια στο Yorkshire στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της Μεγάλης Βρετανίας, σύμφωνα με πηγές του Guardian.
Μάλιστα, θα ήταν ο πρώτος εν ενεργεία ηγέτης της χώρας που θα έχανε την έδρα του, όπως είπε σε έμπιστα άτομα πριν από μια συγκέντρωση των Συντηρητικών την Τρίτη ότι πιστεύει ότι η ψηφοφορία στο Richmond και το Northallerton δεν μπορεί να κριθεί εύκολα από τώρα.
Το 2019 κέρδισε την έδρα με πλειοψηφία άνω των 27.000 ψήφων και ποσοστό της τάξεως 63%.
Μια πηγή εξήγησε: «Φοβάται ειλικρινά μια ήττα στο Richmond: ο κίνδυνος ότι θα μπορούσε να είναι δύσκολη, τον έχει χτυπήσει σκληρά. Είναι ταραγμένος - δεν μπορεί να πιστέψει ότι έρχεται τόσο κοντά».
Μια άλλη πηγή από τους Συντηρητικους πρόσθεσε: «Έχει δεχτεί τόσα πολλά πυρά από την ίδια του την πλευρά που απορώ πώς είχε τη δύναμη να συνεχίσει».
Πάντως ορισμένοι Torries διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι ο Sunak φοβόταν ότι θα χάσει στην εκλογική του περιφέρεια, λέγοντας: «Ο πρωθυπουργός είναι βέβαιος ότι θα κρατήσει την έδρα του».
Ο Mel Stride, στενός σύμμαχος του πρωθυπουργού, δήλωσε ότι οι Εργατικοί είναι πιθανό να κερδίσουν «τη μεγαλύτερη πλειοψηφία που έχει επιτύχει ποτέ οποιοδήποτε κόμμα».

Ετοιμάζει την επιστροφή του στον ... χρηματοπιστωτικό κλάδο ο Sunak

Ο Sunak εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, είτε παραμείνει βουλευτής είτε όχι, όπως πληροφορείται ο Guardian.
Ένας πρώην συνάδελφός του του προσέφερε χώρο γραφείων στο Mayfair του Λονδίνου, κατά τις πληροφορίες αυτές.
Έχει, επίσης, συζητήσει να περνάει μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στην Καλιφόρνια, όπου έχει σπίτι, αν και δεν έχει άμεσα σχέδια να μετακομίσει εκεί με πλήρη απασχόληση, ανέφεραν πηγές.
Συντηρητική πηγή, πάντως, δήλωσε ότι ο Sunak δεν είχε «κανένα ενδιαφέρον» να επιστρέψει στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και σχεδίαζε να παραμείνει στο Γιορκσάιρ, «ό,τι κι αν συμβεί».
Κανένας εν ενεργεία πρωθυπουργός δεν έχει χάσει ποτέ την έδρα του και μόνο 12 εν ενεργεία υπουργοί έχουν χάσει την έδρα τους από το 1974, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για την Κυβέρνηση.
Οι δημοσκοπήσεις ποικίλλουν, με τις περισσότερες να δείχνουν ότι ο Sunak θα διατηρήσει την έδρα του, ακόμη και εν μέσω μιας συντριπτικής νίκης των Εργατικών σε όλη τη χώρα.
Ωστόσο, η ανάλυση της Savanta και της Electoral Calculus για την Telegraph ανέφερε ότι θα μπορούσε να τη χάσει.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός αντέδρασε στη φημολογία ότι θα μετακομίσει στην Καλιφόρνια μετά από μια εκλογική ήττα.
Τον Ιούνιο, μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G7 στην Ιταλία, δήλωσε ότι θα παρέμενε βουλευτής και για τα πέντε χρόνια του νέου κοινοβουλίου, ακόμη και αν οι Συντηρητικοί έχαναν τις εκλογές.

guardian_sunak.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης