Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Τρεις φορές μεγαλύτερη η ρωσική παραγωγή βλημάτων πυροβολικού από εκείνη ΗΠΑ - ΕΕ

Sky News: Τρεις φορές μεγαλύτερη η ρωσική παραγωγή βλημάτων πυροβολικού από εκείνη ΗΠΑ - ΕΕ
Οι Ουκρανοί στρατιώτες ισχυρίζονται ότι για κάθε βλήμα που εκτοξεύουν, η Ρωσία απαντά με περίπου πέντε
Σχετικά Άρθρα
Η ρωσική παραγωγή βλημάτων πυροβολικού είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη της Δύσης, αναφέρει το Sky News με βάση ανάλυση της εταιρείας Bain & Company.
Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα η υποστηρίζει ότι τα ρωσικά εργοστάσια μπορούν να παράγουν ή να εκσυγχρονίσουν 4,5 εκατομμύρια οβίδες των 152 mm το 2024 με κόστος 1.000 δολάρια ανά βλήμα.
Στον αντίποδα η παραγωγή ΗΠΑ και ΕΕ θα ανέλθει μόνο σε 1,3 εκατομμύρια βλήματα των 155 mm μαζί, με μέσο κόστος 4.000 δολάρια ανά οβίδα.
Η αργή παραγωγή πυροβολικού έχει εμποδίσει την πρόοδο της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες ισχυρίζονται ότι για κάθε βλήμα που εκτοξεύουν, η Ρωσία απαντά με περίπου πέντε.
Οι Ουκρανοί στρατιώτες μετρούν κάθε οβίδα και είναι σε θέση να καταστρέψουν έναν στόχο με μία, δύο ή τρεις.
Η έλλειψη πυρομαχικών αποτελεί εδώ και καιρό αιτία ανησυχίας στην Ουκρανία, αλλά έχει κλιμακωθεί φέτος.
Η ΕΕ απέτυχε να τηρήσει την υπόσχεσή της να παράγει 1 εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού μεταξύ Μαρτίου 2023 και 2024 ενώ οι διαφωνίες στην Ουάσιγκτον οδήγησαν σε σοβαρή καθυστέρηση στο πακέτο βοήθειας 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αρκετές χώρες έχουν υποστηρίξει μια πρωτοβουλία υπό την ηγεσία της Τσεχίας για την προμήθεια 800.000 οβίδων για την Ουκρανία που προτάθηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.
Τον Μάρτιο, η ΕΕ διέθεσε 500 εκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσει την ικανότητα παραγωγής πυρομαχικών της σε 2 εκατομμύρια οβίδες ετησίως μέχρι το τέλος του 2025.
Η Ουκρανία θα αρχίσει επίσης την εγχώρια παραγωγή βλημάτων 155 χιλ. προδιαγραφών του ΝΑΤΟ το νωρίτερο το δεύτερο εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με την Washington Post.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης