Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολωνία τρέμει τον Putin και ενισχύει τα ανατολικά σύνορα με 2,3 δισ. δολ. - Πρωτοφανή μέτρα

Η Πολωνία τρέμει τον Putin και ενισχύει τα ανατολικά σύνορα με 2,3 δισ. δολ. - Πρωτοφανή μέτρα
Η μεγαλύτερη επιχείρηση ενίσχυσης των ανατολικών συνόρων της Πολωνίας, της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ, από το 1945
Tiς λεπτομέρειες της «Ανατολικής Ασπίδας» ανακοίνωσε η Πολωνία, ενός προγράμματος ύψους 10 δισεκατομμυρίων ζλότυ (2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ) για την ενίσχυση της άμυνας κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της με τη Λευκορωσία και τη Ρωσία, λέγοντας ότι ελπίζει να ολοκληρώσει τα σχέδια μέχρι το 2028.
Τα σύνορα αποτελούν σημείο ανάφλεξης από τότε που οι μετανάστες άρχισαν να συρρέουν εκεί το 2021, καθώς η Λευκορωσία, στενός σύμμαχος της Ρωσίας, άνοιξε ταξιδιωτικά γραφεία στη Μέση Ανατολή προσφέροντας μια νέα ανεπίσημη διαδρομή προς την Ευρώπη - μια κίνηση που η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε ότι είχε σχεδιαστεί για να δημιουργήσει κρίση, ανέφερε το Reuters.

Πρωτοφανή μέτρα μετά τον Β' ΠΠ

Το πολωνικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε λεπτομέρειες του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων για την κατασκευή οχυρώσεων, κόμβων και συστημάτων τηλεπικοινωνιών σε συντονισμό με άλλους συμμάχους του ανατολικού μετώπου του ΝΑΤΟ - Φινλανδία, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία.
«Πρόκειται για ένα πολύπλοκο σύστημα αμυντικών και αποτρεπτικών δράσεων.
Συνδέει τα συστήματα πρόσβασης, αλλά θα αγοράσουμε και θα εφαρμόσουμε επίσης σύγχρονα συστήματα καταπολέμησης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και αναγνώρισης", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση ενίσχυσης των ανατολικών συνόρων της Πολωνίας, της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ, από το 1945», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης