Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά τις...απειλές, ο πρόεδρος της Εσθονίας φοβάται υβριδικές επιθέσεις από τη Ρωσία

Μετά τις...απειλές, ο πρόεδρος της Εσθονίας φοβάται υβριδικές επιθέσεις από τη Ρωσία
Μετά τις δηλώσεις ότι η Εσθονία θα γονατίσε τη Ρωσία, ο πρόεδρος της χώρας, Alar Karis, δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές υβριδικές επιθέσεις θα συνεχιστούν
Μετά τις δηλώσεις ότι η Εσθονία θα γονατίσε τη Ρωσία, ο πρόεδρος της χώρας, Alar Karis, δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές υβριδικές επιθέσεις πιθανότατα θα συνεχιστούν.
Μιλώντας μαζί με τον Φινλανδό ομόλογό του, ο Karis δήλωσε ότι «αναγνωρίσαμε και οι δύο ότι είμαστε έτοιμοι για αυτή την εξέλιξη», μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Εσθονίας.
«Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παρακολουθούμε τα πάντα και τα αφήνουμε να συμβούν.
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι τα εσθονικά-φινλανδικά σύνορα με τη Ρωσία είναι επίσης τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορούμε να το τονίσουμε αυτό όταν χρειάζεται να ζητήσουμε από την ΕΕ βοήθεια για την ενίσχυση των συνόρων», πρόσθεσε.

Οι απειλές

Η Εσθονία - μια μικρή χώρα με 90.000 στρατιώτες - θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να γονατίσει τη Ρωσία, δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της χώρας Alar Karis σε συνέντευξή του στο φινλανδικό έντυπο Yle.
«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γονατίσουμε τη Ρωσία […]», τόνισε.
Ο Karis πρόσθεσε ότι, κατά τη γνώμη του, οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία είναι δυνατές μόνο μετά τη στρατιωτική ήττα της Ρωσίας.
Την ίδια στιγμή, τώρα το Κίεβο δεν χρειάζεται ένα στρατιωτικό σώμα του ΝΑΤΟ στο έδαφός του, αλλά την προμήθεια δυτικών όπλων, τόνισε ο Alar Karis.
Η Ρωσία πιστεύει ότι οι προμήθειες όπλων στην Ουκρανία παρεμβαίνουν στη διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και «παίζουν με τη φωτιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης