Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Εσθονία εκλιπαρεί για την αποστολή πυρομαχικών στην Ουκρανία και επιμένει για την αρπαγή των ρωσικών assets

Η Εσθονία εκλιπαρεί για την αποστολή πυρομαχικών στην Ουκρανία και επιμένει για την αρπαγή των ρωσικών assets
Πιέσεις στην ΕΕ να προχωρήσει με τα σχέδια για τη χρήση των κερδών από τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας για την ενίσχυση του στρατού της Ουκρανίας
Η «πιο κρίσιμη ανάγκη» για την Ουκρανία εξακολουθεί να είναι τα πυρομαχικά, διαμήνυσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της Εσθονίας, Hanno Pevkur.
«Η επείγουσα ανάγκη είναι πολύ, πολύ έντονη», δήλωσε ο Pevkur στους δημοσιογράφους κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι υπάρχουν καλά νέα από ορισμένα κράτη μέλη, όπως η Ισπανία.
«Βλέπουμε τι συμβαίνει στην περιοχή του Kharkiv και γι' αυτό πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να στείλουμε πυρομαχικά.
Αλλά επιπλέον, πιστεύω ότι πρέπει να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα στη Ρωσία, αλλά και στην Ουκρανία, ότι είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε τις εκπαιδευτικές αποστολές", δήλωσε.

Πιέσεις για τα ρωσικά assets

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει με τα σχέδια για τη χρήση των κερδών από τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας για την ενίσχυση του στρατού της Ουκρανίας.
«Ελπίζω ότι μπορούμε να έχουμε γρήγορα επόμενα βήματα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης», όσον αφορά τη χρήση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο Pevkur, όπως μεταδίδει το CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης