Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph (Βρετανικό ΜΜΕ): Γερμανία και ΗΠΑ αντιτάχθηκαν στον καθορισμό ημερομηνίας ένταξης Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ… ίσως μέσα σε 30 χρόνια

Telegraph (Βρετανικό ΜΜΕ): Γερμανία και ΗΠΑ αντιτάχθηκαν στον καθορισμό ημερομηνίας ένταξης Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ… ίσως μέσα σε 30 χρόνια
Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι «πολύ δύσπιστοι» σχετικά με τη μετακίνηση της Ουκρανίας «παραπέρα στην πορεία» προς την πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ το 2024, σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει τις απόψεις της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Biden
Η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες τάχθηκαν κατά του καθορισμού χρονοδιαγράμματος για ένταξη της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη ενημερωμένες πηγές.
«Η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για την Σύνοδο στην Ουάσιγκτον, αφιερωμένη στην 75η επέτειο του ΝΑΤΟ (η αντίστοιχη σύνοδος κορυφής πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου 2024), τόνισαν ότι δεν θα παρουσιάσουν χρονοδιάγραμμα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι «πολύ δύσπιστοι» σχετικά με τη μετακίνηση της Ουκρανίας «παραπέρα στην πορεία» προς την πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ το 2024, σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει τις απόψεις της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Biden.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να μην ανησυχούν τόσο όσο η Γερμανία, αλλά υπάρχει ανησυχία για την Ρωσία και την υπόλοιπη συμμαχία», πρόσθεσε η πηγή.
Αυτή η απόφαση, όπως σημειώνεται στην Telegraph, είναι πιθανό να απογοητεύσει τον Zelensky, ο οποίος ήδη έχει προειδοποιηθεί.
Νωρίτερα, η Telegraph, επικαλούμενη πηγές στη συμμαχία, ανέφερε ότι ζητήθηκε από τον Zelensky να μην ασκήσει πίεση στα μέλη του ΝΑΤΟ για το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στη συμμαχία.
Νωρίτερα, ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz παραδέχτηκε ότι η Ουκρανία ενδέχεται να μην γίνει μέλος του ΝΑΤΟ μέσα στα επόμενα 30 χρόνια.
Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Rob Bauer, δήλωσε τον Μάρτιο 2024 ότι το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στη συμμαχία είχε αποφασιστεί, αλλά συνεχίζονταν οι συζητήσεις για το «πότε θα συμβεί αυτό».
Η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δήλωσε στα τέλη Απριλίου ότι ο Zelensky θα προσκληθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που προγραμματίζεται στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο, καθώς το θέμα της Ουκρανίας θα είναι βασικό.
Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι το Κίεβο δεν αναμένεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ σε μελλοντική σύνοδο κορυφής.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022, ο Zelensky ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία υποβάλλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Την ίδια στιγμή, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε ότι η πλήρης ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία είναι αδύνατη κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης