Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό think tank προτρέπει τον Putin να κάνει επίδειξη ισχύος με... πυρηνική έκρηξη

Ρωσικό think tank προτρέπει τον Putin να κάνει επίδειξη ισχύος με... πυρηνική έκρηξη
O φόβος του πυρηνικού πολέμου
Η Ρωσία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας πυρηνικής έκρηξης για να σταματήσει τη Δύση να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα στο έδαφός της, πρότεινε ένα ινστιτούτο μελετών που υποστηρίζεται από τον πρόεδρο Vladimir Putin.
Η πρόταση διατυπώθηκε από τον Dmitry Suslov, υψηλόβαθμο μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής, με έδρα τη Μόσχα.

O φόβος του πυρηνικού πολέμου

Γράφοντας στο επιχειρηματικό περιοδικό Profil, τόνισε: «Για να επιβεβαιωθεί η σοβαρότητα των προθέσεων της Ρωσίας και να πειστούν οι αντίπαλοί μας για την ετοιμότητα της Μόσχας να κλιμακώσει, αξίζει να εξεταστεί το ενδεχόμενο μιας επιδεικτικής πυρηνικής έκρηξης.
«Το πολιτικό και ψυχολογικό αποτέλεσμα ενός πυρηνικού μανιταριού, το οποίο θα προβληθεί ζωντανά σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια σε όλο τον κόσμο, ελπίζουμε ότι θα υπενθυμίσει στους δυτικούς πολιτικούς το μοναδικό πράγμα που απέτρεψε τους πολέμους μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων από το 1945 και μετά και το οποίο έχουν πλέον χάσει σε μεγάλο βαθμό - τον φόβο του πυρηνικού πολέμου».
Ο Vladimir Putin έχει επαινέσει στο παρελθόν το Συμβούλιο για την Εξωτερική και Αμυντική Πολιτική και έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις πολιτικής που διεξάγονται από το think tank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης