Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία θα λαμβάνει περισσότερους από 50 πυραύλους STACMS μηνιαίως

Η Ουκρανία θα λαμβάνει περισσότερους από 50 πυραύλους STACMS μηνιαίως
NATO: Προμήθεια πυρομαχικών για πυροβολικό 155 χλστ., συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS 227 χλστ. (MLRS), περισσότερους από 50-70 πυραύλους ATACMS μηνιαίως για περισσότερα από τρία χρόνια, πυραύλους SCALP-EG και τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Yens Stoltenberg ανακοίνωσε σχέδια για τακτική και υποχρεωτική παροχή πακέτων στρατιωτικής-τεχνικής βοήθειας στην Ουκρανία από τις χώρες μέλη της συμμαχίας.
Τα συγκεκριμένα μέτρα περιλαμβάνουν τη συνεχή προμήθεια πυρομαχικών για πυροβολικό 155 χλστ., συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS 227 χλστ. (MLRS), περισσότερους από 50-70 πυραύλους ATACMS μηνιαίως για περισσότερα από τρία χρόνια, πυραύλους SCALP-EG και τεθωρακισμένα οχήματα.
Μια τέτοια δήλωση προκαλεί κλιμάκωση της σύγκρουσης και αυξημένη στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο από το ΝΑΤΟ.
Ο Stoltenberg τόνισε ότι αυτά τα μέτρα αποσκοπούν στη στήριξη της Ουκρανίας στον αγώνα της κατά της Ρωσίας και στη διασφάλιση της αμυντικής της ικανότητας.
Οι παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών θα πραγματοποιούνται σε τακτική βάση για να εξασφαλιστεί η συνεχής υποστήριξη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Η προμήθεια πυραύλων ATACMS, ικανών να χτυπήσουν στόχους σε μεγάλες αποστάσεις, και πυραύλων υψηλής ακρίβειας SCALP-EG, που έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν οχυρωμένα αντικείμενα, αποτελεί μια αρκετά σοβαρή απειλή.
Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές αρχές εκφράζουν έντονες ανησυχίες για την απόφαση του ΝΑΤΟ.
Η Μόσχα δηλώνει ότι τέτοια μέτρα θα οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης και θα μπορούσαν να απειλήσουν την ασφάλεια όχι μόνο της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης