Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Απειλεί» τον Bill Gates ο πρώην βοηθός του – Μετρά περιουσία 154 δισ. δολαρίων

«Απειλεί» τον Bill Gates ο πρώην βοηθός του – Μετρά περιουσία 154 δισ. δολαρίων
Μια σπάνια περίπτωση όπου ένας υπάλληλος καταλήξει πλουσιότερος από τον ιδρυτή της εταιρείας του
Ο πρώην βοηθός του Bill Gates αναρριχήθηκε στην κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου και θα μπορούσε σύντομα να ξεπεράσει τον θρυλικό συνιδρυτή της Microsoft και το παλιό του αφεντικό σε καθαρή περιουσία.
Η περιουσία του Steve Ballmer εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 24 δισ. δολάρια φέτος, στα 154 δισ. δολάρια, τοποθετώντας τον στην έβδομη θέση του Bloomberg Billionaires Index.
Τώρα ακολουθεί τον Gates - στην έκτη θέση, με 157 δισ. δολάρια - κατά μόλις 3 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με 17 δισ. δολάρια το περασμένο καλοκαίρι.
Ο δείκτης δείχνει ότι ο Ballmer είναι πλουσιότερος από πολλούς δισεκατομμυριούχους, όπως ο Larry Ellison της Oracle (153 δισ. δολάρια), ο Sergey Brin της Alphabet (148 δισ. δολάρια), ο Warren Buffett (135 δισ. δολάρια), ο Michael Dell (120 δισ. δολάρια) και ο Jensen Huang της Nvidia (115 δισ. δολάρια).
Ο Ballmer εντάχθηκε στη Microsoft το 1980 ως βοηθός του προέδρου, αν και υπηρέτησε περισσότερο ως διευθυντής επιχείρησης παρά ως PA.
Ο Ballmer αρχικά διαπραγματεύτηκε έναν βασικό μισθό 50.000 δολ. συν το 10% της αύξησης των κερδών που παρήγαγε, αλλά όταν το μερίδιό του στα κέρδη έγινε υπερβολικό, συμφώνησε να το ανταλλάξει με ένα σημαντικό μερίδιο μετοχών, σύμφωνα με το Forbes.
Ο έμπιστος σύμβουλος του Gates ανέβηκε στις τάξεις για να γίνει Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft το 2000.
Αποσύρθηκε από αυτόν τον ρόλο το 2014 με 333 εκατομμύρια μετοχές ή μερίδιο 4%, σύμφωνα με ρυθμιστικές καταθέσεις.
Το Bloomberg υποθέτει ότι έχει διατηρήσει τις περισσότερες από αυτές τις μετοχές, δίνοντάς του μια θέση αξίας άνω των 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βάση την τιμή της μετοχής της Microsoft.
Πιθανότατα έχει εισπράξει μερίσματα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων όλα αυτά τα χρόνια.
Ο πλούτος του Ballmer έχει εκτιναχθεί κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, κυρίως λόγω της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία ενίσχυσε τις μετοχές της Microsoft.
Το μερίδιο του γίγαντα των υπολογιστών στο OpenAI τροφοδότησε ελπίδες ότι μπορεί να διαταράξει την δεσπόζουσα θέση της Alphabet στην αναζήτηση στο διαδίκτυο, αυξάνοντας τις μετοχές της Microsoft κατά περίπου ένα τρίτο τους τελευταίους 12 μήνες.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο Ballmer είναι μια εξαίρεση ανάμεσα στους 10 πλουσιότερους ανθρώπους στη λίστα των πλουσίων του Bloomberg.
Ο Elon Musk, ο Bernard Arnault, ο Jeff Bezos και οι υπόλοιποι οφείλουν τον πλούτο τους σε μερίδια σε εταιρείες που ίδρυσαν ή εξακολουθούν να διευθύνουν, ενώ ο Ballmer δεν είναι ο ιδρυτής ή ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Microsoft.
Αν ξεπεράσει τον Gates, ο οποίος έχει διαφοροποιήσει την περιουσία του μακριά από τις μετοχές της Microsoft και έχει δωρίσει μεγάλα ποσά στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις, θα ήταν μια πραγματικά σπάνια περίπτωση όπου ένας υπάλληλος καταλήξει πλουσιότερος από τον ιδρυτή της εταιρείας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης