Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρύς πονοκέφαλος για Rishi Sunak: Στενοί του συνεργάτες κατηγορούνται για στοιχήματα αναφορικά με τις εκλογές

Βαρύς πονοκέφαλος για Rishi Sunak: Στενοί του συνεργάτες κατηγορούνται για στοιχήματα αναφορικά με τις εκλογές
Τα στοιχήματα προκαλούν προεκλογικό πονοκέφαλο στον Sunak
Νέο σκάνδαλο έχει προκαλέσει βαρύ πονοκέφαλο στο Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak προκαλώντας την οργή του, καθώς τέσσερα άτομα που συνδέονται μαζί του ερευνώνται μετά από ισχυρισμούς περί στοιχημάτων και μεταξύ αυτών ο διευθυντής εκστρατείας του Συντηρητικού Κόμματος Tony Leigh η σύζυγός του Laura Sonders (υποψήφια στις εκλογές με τους Τόρις) και ένας αστυνομικός της ομάδας προστασίας του.
O υψηλόβαθμος αξιωματικός της ομάδας προστασίας του συνελήφθη επειδή φέρεται να προώθησε στοιχήματα σχετικά με την... ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, με τουλάχιστον ένα από αυτά να είναι τριψήφιο ποσό.
Ο αξιωματικός σύμφωνα με ανακοίνωση της Βρετανικής Μητροπολιτικής Αστυνομίας (MΕΤ) είναι μέλος της διοίκησης Royalty and Specialist Protection (RaSP), μιας επίλεκτης ομάδας η οποία παρέχει προστασία σε VIP υπουργούς και μέλη της βασιλικής οικογένειας και αποτελείται από αξιωματικούς που θεωρείται πως έχουν επιλεγεί για τις ικανότητές τους και για την ακεραιότητά τους, δεδομένης της ευαισθησίας των ανθρώπων που φρουρούν.
«Ο αξιωματικός συνελήφθη για παράβαση καθήκοντος σε δημόσιο αξίωμα, τέθηκε υπό κράτηση και του επιβλήθηκε εγγύηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών», ανέφερε ακόμα η Μητροπολιτική Αστυνομία.
Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα η Επιτροπή Παιγνίων διεξήγαγε ευρύτερη έρευνα που την οδήγησε στα ίχνη του αξιωματικού.
Το θέμα παραπέμφθηκε και στην Ανεξάρτητη Υπηρεσία Αστυνομικής Συμπεριφοράς (IOPC), το όργανο που είναι υπεύθυνο για την εποπτεία του συστήματος χειρισμού των καταγγελιών που υποβάλλονται κατά των αστυνομικών δυνάμεων σε Αγγλία και Ουαλία.
«Η Επιτροπή Παιγνίων ηγείται της έρευνας σχετικά με φερόμενα αδικήματα στοιχημάτων και η δική μας έρευνα διεξάγεται παράλληλα με αυτήν», ανέφερε η αστυνομία.

Ερωτηθείς σχετικά με τον αστυνομικό, εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε πως, «πρόκειται για έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και η Επιτροπή δεν μπορεί να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες».
Ο πρωθυπουργός φέρεται σύμφωνα με τον Guardian τόσο έξαλλος όσο και «απογοητευμένος» και εξαιρετικά «εξοργισμένος» αφού η είδηση έρχεται μια εβδομάδα μετά την αποκάλυψη του ότι η Laura Sonders και ο Craig Williams, ο στενότερος κοινοβουλευτικός συνεργάτης του, που ενεργεί ως τα «μάτια και τα αυτιά» του, είχε βάλει στοίχημα 100 λιρών για τις εκλογές του Ιουλίου, μόλις τρεις ημέρες πριν ο πρωθυπουργός ανακοινώσει την ημερομηνία, γεγονός που κινητοποίησε την Επιτροπή Παιγνίων να ζητήσει από τα γραφεία στοιχημάτων να ψάξουν όλα τα σημαντικά στοιχήματα που είχαν τοποθετηθεί στις εκλογές του Ιουλίου, αφού επισημάνθηκε ότι ο Williams είχε τοποθετήσει το συγκεκριμένο στοίχημα.
«Έβαλα στοίχημα για τις γενικές εκλογές πριν από εβδομάδες.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιες έρευνες ρουτίνας και επιβεβαιώνω ότι θα συνεργαστώ πλήρως με αυτές.
Δεν θέλω να αποσπάσει την προσοχή μου από την προεκλογική εκστρατεία, θα έπρεπε να είχα σκεφτεί πώς φαίνεται», είπε ο Williams.

Η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει, όμως ο Sunak υποσχέθηκε, να «διώξει» όποιον βρεθεί να έχει παραβιάσει τους νόμους περί τυχερών παιχνιδιών, όπως μετέδωσε το BBC
Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες πάντως κάλεσαν τον πρωθυπουργό να ξεκινήσει πλήρη έρευνα.
Η αναπληρώτρια ηγέτης του κόμματος, Daisy Cooper, δήλωσε: «Ο Rishi Sunak πρέπει να συγκαλέσει έρευνα του υπουργικού συμβουλίου γι’ αυτό που εξελίσσεται σε ένα ακόμη σκάνδαλο στην καρδιά της κυβέρνησης». «Χρειάζεται μια έρευνα για να καταλάβουμε ποιος ήξερε τι και πότε», προσέθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης