Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμος να διαπράξει ένα ιστορικό έγκλημα ο Scholz - Τα λάθος… κόμματα και η εντολή διάλυσης της Ρωσίας

Έτοιμος να διαπράξει ένα ιστορικό έγκλημα ο Scholz - Τα λάθος… κόμματα και η εντολή διάλυσης της Ρωσίας
Παρά το σαφές μήνυμα των ευρωεκλογών και την οδυνηρή πολιτική ήττα ο Scholz επιμένει στην ίδια συνταγή απέναντι στην Ουκρανία
Είναι αστείο (και ταυτόχρονα τρομακτικό) να βλέπουμε πώς οι προειδοποιήσεις από την σοβιετική εποχή ότι η λεγόμενη δυτική Δημοκρατία είναι ένα βαθιά ολοκληρωτικό έργο, προσεκτικά αμπαλαρισμένο σε όμορφα περιτυλίγματα, γίνονται πραγματικότητα μέχρι το τελευταίο κόμμα μπροστά στα μάτια μας.
Η σημερινή πραγματικότητα έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τις ειλικρινά αφελείς ιστορίες τρόμου των Σοβιετικών προπαγανδιστών επισημαίνει δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων, RIA Novosti.
Η γερμανική έκδοση Der Spiegel κυκλοφόρησε μια εκτενή συνέντευξη του καγκελάριου της Γερμανίας, Olaf Scholz, η οποία μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ως συνέχεια του μυθιστορήματος «1984» του Τζορτζ Όργουελ.

Ο ηττημένος Scholz

Σε έναν συνηθισμένο και όχι τόσο υπέροχο κόσμο, σε μια συνέντευξη αφιερωμένη στην καταστροφή του κόμματος του Scholz στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ο ηττημένος καγκελάριος θα έπρεπε για λόγους ευπρέπειας να παραδεχθεί τα λάθη του και να υποσχεθεί ότι θα ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία.
Ωστόσο, παραδεχόμενος ότι η υποστήριξη της Ουκρανίας μείωσε τις επιδόσεις του κόμματός του, ο Scholz….απλώς σήκωσε τους ώμους του και είπε ότι δεν σκoπεύει να αλλάξει πολιτική πορεία.
Ναι, «δεν πήγαν όλα σύμφωνα με το σχέδιο», αλλά όπως είπε, η Γερμανία θα συνεχίσει να ακολουθεί την «πορεία της σύνεσης» (!), κάτι που σημαίνει ότι η παροχή οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο θα συνεχιστεί (με όλες τις επακόλουθες συνέπειες για τη Γερμανία).

Το εκλογικό σοκ

Πιθανώς, αυτό θα μπορούσε να ήταν κατά κάποιο τρόπο κατανοητό εάν η πτώση των ποσοστών του κόμματος του Scholz ήταν συγκυριακή και εάν η γερμανική οικονομική ατμομηχανή έτρεχε ολοταχώς…
Αλλά τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει.
Ακόμη και τα πιο φιλικά δυτικά ΜΜΕ δεν αποκαλούν την ήττα των Σοσιαλδημοκρατών και τον θρίαμβο των δεξιών και ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων στις ευρωεκλογές, τίποτα άλλο παρά «το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία», «τιμωρία για τον πόλεμο» και τον πρόλογο σε «ένα σοκ που αφορά ολόκληρο το πολιτικό τοπίο της Γερμανίας».
Αυτό το σοκ εκτιμάται πως θα κορυφωθεί στις εκλογές που θα διεξαχθούν αυτό το φθινόπωρο σε ανατολικά κρατίδια της Γερμανίας, όπου το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ήδη προηγείται με τεράστια διαφορά.
Μάλιστα το AfD σχεδιάζει να σχηματίσει μια ευρεία παράταξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι κύριες θέσεις της οποίας θα είναι η επιθυμία εξομάλυνσης των σχέσεων με τη Ρωσία και η απαλλαγή από την ηγεμονία της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σέρνεται η γερμανική οικονομία

Η γερμανική οικονομία, στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και των στρατιωτικών δαπανών, συνεχίζει να λιμνάζει και να συρρικνώνεται.
Αν επί Angela Merkel, η Γερμανία ήταν με σιγουριά μεταξύ των δέκα κορυφαίων χωρών όσον αφορά τους γενικούς δείκτες ανταγωνιστικότητας, τώρα, σύμφωνα με την αξιολόγηση οικονομικής ανταγωνιστικότητας του Ελβετικού Ινστιτούτου IMD, η Γερμανία «βρίσκεται μετά βίας στις πρώτες τριάντα», ενώ το εθνικό της χρέος στα τέλη του 2023 ξεπέρασε το ρεκόρ των 2,4 τρισεκατομμυρίων ευρώ.

Ζητούν παραίτηση Scholz

Σύμφωνα με το RIA Novosti, η κοινωνικοοικονομική κατάσταση στη Γερμανία επιδεινώνεται με τέτοια ταχύτητα που ορισμένοι Γερμανοί πολιτικοί άρχισαν να απαιτούν την αποχώρηση του Scholz, «πριν η Γερμανία γλιστρήσει εντελώς στην άβυσσο».
Συγκεκριμένα, ο Βαυαρός πρωθυπουργός κάλεσε τον Scholz να παραιτηθεί και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη Γερμανία, ακολουθώντας το παράδειγμα της γειτονικής Γαλλίας, όπου η καταστροφή του κόμματος του Macron έχει ήδη οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.
Ωστόσο, παρά την προφανή κομματική και προσωπική του κατάρρευση, ο Scholz δεν πρόκειται να φύγει, δεν θα αλλάξει την πολιτική του, και επιπλέον, οι φιλοουκρανικές και αντιρωσικές προφορές στη ρητορική του απλά θα εντείνονται…

Το Plan B

Γιατί ο Scholz συμπεριφέρεται σαν να είναι αθάνατος;
Η απάντηση είναι απλή και ανησυχητική: Ο Scholz πιστεύει ότι έχει ένα αξιόπιστο «Plan B».
Σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, ο Γερμανός καγκελάριος είπε ότι η «καταθλιπτική» κατάσταση με την ταχεία αύξηση της δημοτικότητας του AfD οφείλεται στο γεγονός ότι στην ανατολική Γερμανία «υπάρχουν πολλοί πολίτες που δεν συμφωνούν με την υποστήριξη στην Ουκρανία».
Ωστόσο, υποστήριξε ότι η πιθανή συμμετοχή του AfD στον σχηματισμό κυβέρνησης στα κρατίδια αυτά «δεν θα συμβεί» γιατί «τα άλλα κόμματα δεν θα το επιτρέψουν».

Απαγόρευση των λάθος κομμάτων

Όπως αναφέρει το RIA Novosti, πληροφορίες από το περιθώριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρουν ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μαζί με τη γερμανική κυβέρνηση, εργάζονται για να αναγνωρίσουν εκατομμύρια «λάθος» Γερμανούς ως παρανόμους και να διατηρήσουν την εξουσία των προστατευόμενων της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών στα γερμανικά κρατίδια.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως το σχέδιο είναι το εξής:
Βήμα πρώτο: Να κηρυχθούν όλοι όσοι δεν υποστηρίζουν τον πόλεμο «πράκτορες του Putin» (!) και εχθροί του κράτους.
Βήμα δεύτερο: Να στερηθούν επίσημα του δικαιώματος ψήφου και να περιοριστούν οι συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών που εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία.
Βήμα τρίτο: Να απαγορευθούν τα «λάθος» κόμματα, όπως το AfD και η Ένωση Sahra Wagenknecht
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν πιστεύει κάποιος ότι πρόκειται για ανοησίες από τους προπαγανδιστές του Κρεμλίνου, δεν έχει παρά να εξοικειωθεί με τα δεδομένα εκείνα που θέλουν βουλευτές της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης με τους Πράσινους να έχουν ήδη αρχίσει τις διαδικασίες για την απαγόρευση του AfD και του SSV.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο βουλευτής του CDU, Marco Wanderwitz, δήλωσε ότι έχει αρκετούς υποστηρικτές για να υποβάλει πρόταση στην Bundestag για την απαγόρευση του AfD.
Μόλις εκδοθεί η απόφαση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου του Munster, όπου από τον Μάιο εξετάζεται το ζήτημα της ταξινόμησης του AfD ως «ύποπτης ακροδεξιάς» οργάνωσης, η πρωτοβουλία θα αποκτήσει ώθηση και υποστήριξη από άλλους «σωστούς» κόμματα.

Η κάλυψη… του ιδιοκτήτη

Η κατάσταση είναι οδυνηρά διαφανής:
Ο Scholz και άλλοι «κουτσοί» αρχηγοί των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης γνωρίζουν καλά ότι η αξιολόγησή τους δεν θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν την εξουσία με έντιμο τρόπο, και ως εκ τούτου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ακόμη και απροκάλυπτο έγκλημα, για να εξασφαλίσουν «νόμιμες» συνθήκες υπό τις οποίες θα επικρατήσουν.
Ταυτόχρονα, ο Scholz και οι συν αυτώ είναι πεπεισμένοι ότι οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες και η αμερικανική κυβέρνηση θα κλείσουν τα μάτια σε κάθε ανομία.
«Διότι κάνει, ότι του λένε να κάνουν, πράγμα που σημαίνει ότι … θα τον καλύψουν.
Τώρα ο ιδιοκτήτης έχει μόνο μία παραγγελία: καταστρέψτε τη Ρωσία, ανεξάρτητα από το κόστος.
Και αν η πλειοψηφία της κοινωνίας στη χώρα τους είναι κατά του πολέμου, τόσο το χειρότερο για αυτούς.
Για τη Ρωσία, φυσικά, η άνοδος στην εξουσία πιο επαρκών πολιτικών δυνάμεων στη Γερμανία θα ήταν μια θετική στιγμή, αλλά εάν η Δύση σκουπίσει… ξανά τα πόδια της στις δικές της όμορφες αξίες, τότε θα συνεχίσουμε να προχωράμε προς τη νίκη μόνοι.
Και δεν θα είναι η πρώτη φορά» καταλήγει το δημοσίευμα του RIA Novosti.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης