Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Τρομακτική ζημία για την Ευρώπη από την υποστήριξη της Ουκρανίας – Παράλογη η σύγκρουση με τη Ρωσία

Orban: Τρομακτική ζημία για την Ευρώπη από την υποστήριξη της Ουκρανίας – Παράλογη η σύγκρουση με τη Ρωσία
«Εάν η Ευρώπη αποφασίσει να γίνει μέρος σε αυτή τη σύγκρουση, τότε η Ουγγαρία δεν υποστηρίζει μια τέτοια θέση», είπε ο Orban
Στο πλαίσιο της συνεπούς στάσης που έχει τηρήσει από την αρχή της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban πιστεύει ότι είναι παράλογο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετεί τη πλευρά της Ουκρανίας στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία, καθώς αυτό οδηγεί τις ευρωπαϊκές χώρες πιο βαθιά στη σύγκρουση, δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024.
Ο Orban τόνισε ότι μια τέτοια στάση θα ήταν επιζήμια.
«Οι κριτικές μου παρατηρήσεις για την ευρωπαϊκή πολιτική αναφέρονται στο γεγονός ότι αντί να υποστηρίζουμε τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, ταυτίζουμε τη θέση μας με τη θέση της Ουκρανίας και αυτό μας παρασύρει βαθύτερα στη σύγκρουση.
Αυτό δεν είναι καλό για την Ευρώπη, αντίθετα, είναι πολύ επιβλαβές», επισήμανε ο Orban στη συνέντευξη στο περιθώριο
Οι Βρυξέλλες υποτίθεται ότι στοχεύουν στον τερματισμό της σύγκρουσης, αλλά η ΕΕ έχει γίνει μια από τις πλευρές της, πρόσθεσε ο πολιτικός.
«Η ασφάλειά μας δεν απειλείται.
Εάν η Ευρώπη αποφασίσει να γίνει μέρος σε αυτή τη σύγκρουση, τότε η Ουγγαρία δεν υποστηρίζει μια τέτοια θέση», δήλωσε ο Orban, σχολιάζοντας την υποτιθέμενη ρωσική απειλή για την Ευρώπη.
Τον Ιούλιο, ο Viktor Orban συναντήθηκε χωριστά με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping και τον Volodymyr Zelensly, στο πλαίσιο των διπλωματικών προσπαθειών του να ανοίξει γραμμές επικοινωνίας για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Συναντήθηκε επίσης με τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump.
Ορισμένοι ηγέτες της ΕΕ διαμαρτυρήθηκαν για την εικαζόμενη κατάχρηση της θέσης της εκ περιτροπής προεδρίας του μπλοκ από τον Ούγγρο πρωθυπουργό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης