Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ντελίριο Stoltenberg (γγ ΝΑΤΟ): H Ουκρανία έχει κάθε δικαίωμα να χτυπήσει ρωσικά εδάφη με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Ντελίριο Stoltenberg (γγ ΝΑΤΟ): H Ουκρανία έχει κάθε δικαίωμα να χτυπήσει ρωσικά εδάφη με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς
«Το Κίεβο έχει το δικαίωμα να χτυπήσει "νόμιμους στόχους" στο ρωσικό έδαφος, αλλά η απόφαση παραμένει στις χώρες που προμηθεύουν τα όπλα»
Η Ουκρανία μπορεί να χτυπήσει σε ρωσικό έδαφος, αλλά η απόφαση παραμένει στις χώρες που προμηθεύουν όπλα στο Κίεβο, τονίζει σε νέο αντι-ρωσικό ντελίριο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
«Το Κίεβο έχει κάθε δικαίωμα να χτυπήσει "νόμιμους στόχους" σε ρωσικό έδαφος, αλλά η απόφαση παραμένει στις χώρες που προμηθεύουν τα όπλα», τόνισε σχετικά ο απερχόμενος γενικός γραματέας στο Foreign Policy.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η χρήση δυτικών όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας κατά της Ρωσίας θα σήμαινε άμεση συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ σε στρατιωτικές ενέργειες στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι αν συμβεί αυτό, η Ρωσία θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις με βάση τις απειλές που θα δημιουργηθούν.
Σύμφωνα, δε, με τον Αντιπρόεδρο του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev η Δύση συνεχίζει να πιστεύει ότι η Ρωσία δεν θα απαντήσει στα χτυπήματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων βαθιά στο έδαφός της με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και θα περιοριστεί σε απειλές.
Ωστόσο, όπως σημείωσε ο πολιτικός, αυτό δεν είναι παρά μια αυταπάτη.
Ο Medvedev σημείωσε με νόημα ότι η Ρωσία έχει δείξει υπομονή εδώ και πολύ καιρό.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρώην Ρώσο πρωθυπουργό, αυτό δεν σημαίνει ότι τα λόγια της Μόσχας δεν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης