Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rob Lee (Ινστιτούτο Foreing Policy): Η Ουκρανία ρισκάρει τα πάντα στο Kursk - Γιατί ο χειμώνας θα αλλάξει όλα τα δεδομένα

Rob Lee (Ινστιτούτο Foreing Policy): Η Ουκρανία ρισκάρει τα πάντα στο Kursk - Γιατί ο χειμώνας θα αλλάξει όλα τα δεδομένα
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το Κίεβο έχει δημιουργήσει μια εκτεταμένη γραμμή μετώπου, την οποία θα πρέπει να προμηθεύει και να ενισχύει συνεχώς
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας θέτουν σε τεράστιο κίνδυνο τις θέσεις τους λόγω της επίθεσης στην περιοχή του Kursk εξηγεί ο Rob Lee, ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Foreign Policy, σε άρθρο για τους Financial Times.
«Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το Κίεβο έχει δημιουργήσει μια εκτεταμένη γραμμή μετώπου, την οποία θα πρέπει να προμηθεύει και να ενισχύει συνεχώς, η οποία θα μπορούσε να βλάψει τις αμυντικές γραμμές των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία», αναφέρει η δημοσίευση.
Παράλληλα, ο ειδικός υπογράμμισε ότι με την έναρξη του χειμώνα, οι ουκρανικές θέσεις θα είναι πολύ πιο εύκολο να εντοπιστούν.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 6ης Αυγούστου, Ουκρανοί μαχητές επιτέθηκαν σε ρωσικές θέσεις στη ρωσική περιφέρεια του Kursk.
Την επόμενη μέρα, η προέλαση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έδαφος ανακόπηκε βίαια.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο εχθρός έχει χάσει περισσότερους από 13,8 χιλιάδες στρατιώτες από την έναρξη της εισβολής στην κατεύθυνση του Kursk.
Ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Sergei Shoigu σημείωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ήθελαν να αποσπάσουν την προσοχή της Ρωσίας από την επίθεση στο Donbass με μια επίθεση στην περιοχή του Kursk, ωστόσο ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προελαύνει στη Λαϊκή Δημοκρατία.
Μόνο την περασμένη εβδομάδα, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απελευθέρωσαν οκτώ οικισμούς στην περιοχή του

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης