Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυροί δεσμοί Ρωσίας - Ιράν - Στη σύνοδο των BRICS στο Kazan ο Pezeshkian, επαφές με Putin

Ισχυροί δεσμοί Ρωσίας - Ιράν - Στη σύνοδο των BRICS στο Kazan ο Pezeshkian, επαφές με Putin
H συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας «έχει σχεδόν ολοκληρωθεί»
Ο Ιρανός πρόεδρος Masoud Pezeshkian θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Ρωσία τον επόμενο μήνα για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS, όπως δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ιράν.
Η επίσκεψη στη σύνοδο κορυφής των BRICS στην πόλη Kazan της κοιλάδας του Βόλγα από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Pezeshkian στη Ρωσία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στα τέλη Ιουλίου.
«Ο πρόεδρος θα επισκεφθεί τη Ρωσική Ομοσπονδία και θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης Fatemeh Mohajerani.
«Θα έχει επίσης διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Συμφωνία για στρατηγική εταιρική σχέση

Η εκπρόσωπος δήλωσε ότι μια «συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης» μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας «έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», χωρίς να διευκρινίσει τις λεπτομέρειες.
Οι δύο κυβερνήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν αμφότερες σαρωτικές δυτικές κυρώσεις, έχουν σφυρηλατήσει ισχυρούς δεσμούς σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής συνεργασίας.
Οι τελευταίες κυρώσεις, που στοχεύουν τις αεροπορικές συνδέσεις του Ιράν, επιβλήθηκαν λόγω της υποτιθέμενης προμήθειας βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία για χρήση στον πόλεμό της στην Ουκρανία, κάτι που η Τεχεράνη αρνείται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης