Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεράστιο εγχείρημα από Ρωσία και BRICS - Nομική ασπίδα απέναντι στις παράνομες κυρώσεις της Δύσης

Τεράστιο εγχείρημα από Ρωσία και BRICS - Nομική ασπίδα απέναντι στις παράνομες κυρώσεις της Δύσης
Η πλειονότητα των χωρών μελών των BRICS έχουν ήδη υποστηρίξει αντίστοιχα μέτρα σε διμερείς συναντήσεις
Στην αντεπίθεση περνούν Ρωσία και BRICS με την προτετοιμασία ενός τεράστιο εγχειρήματος που αφορά τη νομική ασπίδ κατά των παράνομων δυτικών κυρώσεων.
Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης διέρρευσε τις πιθανές ρυθμίσεις.
Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, θα προβλέπει αμοιβαία συνδρομή στην εκδίκαση αστικών υποθέσεων, διευκόλυνση της διαδικασίας αναγνώρισης και εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων και δημιουργία ενός νέου κόμβου διαιτησίας, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης στη Vedomosti.
Οοι πρωτοβουλίες αυτές μπορούν να υλοποιηθούν με την αναθεώρηση των υφιστάμενων διεθνών συνθηκών ή την υπογραφή νέων συμφωνιών, υποστηρίζει το υπουργείο.
Ή αλλιώς οι χώρες BRICS μπορούν να προωθήσουν από κοινού τη νομική και πολιτική τους στάση σε θέματα που εποπτεύονται από τα υπουργεία Δικαιοσύνης σε διεθνείς χώρους.
Η πλειονότητα των χωρών μελών των BRICS έχουν ήδη υποστηρίξει τέτοια μέτρα σε διμερείς συναντήσεις, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τεράστιο εγχείρημα

Ο γενικός διευθυντής του Ρωσικού Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων Ivan Timofeyev τονίζει ότι ενώ η πρωτοβουλία είναι επίκαιρη δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς ότι οι BRICS θα σπεύσουν να εφαρμόσουν την πρόταση, καθώς πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα.
Καθώς οι επιμέρους δικαιοδοσίες διαφέρουν, θα πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα του καλύτερου δυνατού συγχρονισμού της εφαρμογής αυτών των μέτρων, δήλωσε ο Timofeyev. «Αλλά αν αυτό εφαρμοστεί ποτέ, θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός», δήλωσε στο Vedomosti.
Μεταξύ άλλων, τα προτεινόμενα μέτρα για τη δημιουργία νομικής υποδομής για τη συνεργασία μεταξύ των χωρών BRICS μπορούν να διευκολύνουν το αμοιβαίο εμπόριο μεταξύ τους, σημείωσε ο Sergei Vodolagin, διευθύνων εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Westside.

Διεύρυνση των μέτρων

Και ο κατάλογος των μέτρων μπορεί να επεκταθεί για να συμπεριλάβει τη συνεργασία στον ανθρωπιστικό και πολιτιστικό τομέα, τον αθλητισμό, καθώς και τη διεύρυνση των επιχειρηματικών επαφών, μεταξύ άλλων μέσω των εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων, πρόσθεσε.
Ενώ η νομική ασπίδα δεν θα επιδιώξει τον στόχο της άμεσης αντιμετώπισης των δυτικών κυρώσεων, θα δημιουργήσει μια εναλλακτική πλατφόρμα όπου η Ρωσία δεν θα αντιμετωπίζει διακρίσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να εξουδετερώσουν την επίδραση των δυτικών κυρώσεων, κατέληξε ο Vodolagin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης