Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παραμένουν σε χαμηλό 21 μηνών τα επιτόκια στεγαστικών δανείων

ΗΠΑ: Παραμένουν σε χαμηλό 21 μηνών τα επιτόκια στεγαστικών δανείων
Η μέση τιμή στο 30ετές διαμορφώθηκε στο 6,08%
Σχετικά Άρθρα
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2023 παραμένουν τα επιτόκια στεγαστικών δανείων που προσφέρουν οι αμερικανικές τράπεζες, καθώς οι επενδυτές «βλέπουν» νέες μειώσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) εντός του 2024.
Ειδικότερα, για το επταήμερο έως 26/9, η μέση τιμή στο 30ετές διαμορφώθηκε στο 6,08%, έχοντας υποχωρήσιε μόλις μία μονάδα βάσης σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freddie Mac. Ένα χρόνο ακριβώς πριν, το μέσο επιτόκιο ήταν στο 7,31%.
Σε ό,τι αφορά στο 15ετές στεγαστικό δάνειο, το μέσο επιτόκιο αυξήθηκε μία μονάδα βάσης και έφθασε στο 5,16% -από 6,72% πέρυσι.
Τα επιτόκια για το 30ετές στεγαστικό δάνειο έφθασαν τον Οκτώβριο 2023 στο υψηλό 25ετίας του 7,79%, ενώ παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα μέχρι πριν λίγες εβδομάδες -στο 7,72% το υψηλό του 2024.
«Αν και η πτώση αυτής της εβδομάδας ήταν ελαφρά, το στεγαστικό δάνειο σταθερού επιτοκίου 30 ετών οδηγείται προς το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.
Δεδομένης της πτωτικής τροχιάς των επιτοκίων, η δραστηριότητα αναχρηματοδότησης συνεχίζει να αυξάνεται, δημιουργώντας ευκαιρίες σε πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού να περιορίσουν τη μηνιαία πληρωμή του στεγαστικού τους δανείου.
Εν τω μεταξύ, πολλοί που επιθυμούν να αγοράσουν ένα σπίτι παίζουν το παιχνίδι αναμονής για να δουν εάν τα επιτόκια (σσ: από τη Fed) θα μειωθούν περαιτέρω, καθώς δημοσιεύονται πρόσθετα οικονομικά στοιχεία τις επόμενες εβδομάδες», σχολιάζει η Freddie Mac.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης