Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολυμέτωπη η επίθεση του Ισραήλ: «Αποκεφάλισε» την ομάδα της Hamas στην Συρία

Πολυμέτωπη η επίθεση του Ισραήλ: «Αποκεφάλισε» την ομάδα της Hamas στην Συρία
«Ο Fahad εξοντώθηκε ενώ σχεδίαζε να πραγματοποιήσει άλλη μια τρομοκρατική επίθεση στο άμεσο χρονικό διάστημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση των ισραηλινών δυνάμεων
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν στις 28 Σεπτεμβρίου ότι ο επικεφαλής του δικτύου του Κινήματος της Hamas στη νότια Συρία σκοτώθηκε σε επίθεση που εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός ανέφερε ότι ο Ahmed Mohammed Fahad, υπεύθυνος για τη διεύθυνση επιθέσεων εναντίον στρατευμάτων και εναντίον του Ισραήλ, κυρίως με ρουκέτες στα κατεχόμενα συριακά Υψίπεδα του Golan.
«Ο Fahad εξοντώθηκε ενώ σχεδίαζε να πραγματοποιήσει άλλη μια τρομοκρατική επίθεση στο άμεσο χρονικό διάστημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε από μαχητικά αεροσκάφη στη νότια περιοχή της Συρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το IDF, το οποίο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Τα συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Fahad και η σύζυγός του σκοτώθηκαν νωρίς το πρωί μετά από ισραηλινό χτύπημα που έπληξε το σπίτι τους στην πόλη Bayt Saber στην επαρχία Al Qunitra.
Ένας άλλος άνδρας τραυματίστηκε από την επίθεση.

Ο Ισραηλινός Στρατός ενέτεινε τα πλήγματά του στη Συρία μετά το ξέσπασμα του ισραηλινού πολέμου κατά της Hamas στη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο Οκτώβριο.

Έκτοτε, αρκετές επιθέσεις με ρουκέτες από τη νότια Συρία στόχευσαν τα Υψίπεδα του Golan με το κίνημα και άλλες παλαιστινιακές ένοπλες φατρίες να κατηγορούνται.
Τα θανατηφόρα χτυπήματα στη νότια Συρία σημειώθηκαν εν μέσω μιας μεγάλης κλιμάκωσης του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο που ξεκίνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Μόλις μια ημέρα νωρίτερα, πέντε Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν νωρίς σε ισραηλινό χτύπημα που είχε στόχο στρατιωτική τοποθεσία κοντά στην πόλη Kfeir Yabous στην επαρχία Rif Dimashq. Η Συρία αναγνώρισε την επίθεση, αλλά δεν απάντησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης