Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο – 1.300 τόνοι με τρόφιμα και φάρμακα για τους εκτοπισμένους

Η Τουρκία στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο – 1.300 τόνοι με τρόφιμα και φάρμακα για τους εκτοπισμένους

Κατεδαφίζοντας σπίτια στη Γάζα, οι κατακτητές έχουν καταστήσει όλο και πιο δύσκολο για τουλάχιστον 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους αμάχους να έχουν πρόσβαση σε καταφύγιο, τροφή, εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη

Σχετικά Άρθρα
Εννέα τουρκικές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) θα στείλουν ένα πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας στον Λίβανο για να βοηθήσουν τον λαό του ενόψει των συνεχιζόμενων καταστροφικών επιθέσεων από το Ισραήλ.
Σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη την Τετάρτη, εκπρόσωποι των ΜΚΟ μίλησαν για τη βοήθειά τους στον Λίβανο.
Ο Kemal Ozdal, επικεφαλής του Συνδέσμου Sadakatasi με έδρα την Κωνσταντινούπολη, είπε ότι το Ισραήλ συνεχίζει να «γράφει μερικά από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια στην ανθρώπινη ιστορία».
Κατεδαφίζοντας σπίτια στη Γάζα, οι κατακτητές έχουν καταστήσει όλο και πιο δύσκολο για τουλάχιστον 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους αμάχους να έχουν πρόσβαση σε καταφύγιο, τροφή, εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη, είπε, αναφερόμενος στην επίθεση του Ισραήλ στον θύλακα που διαρκεί σχεδόν ένα χρόνο.
Ο Ozdal είπε ότι το πλοίο θα μεταφέρει περίπου 80 εμπορευματοκιβώτια 1.300 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας στον λιβανέζικο λαό.
Το πρώτο πλοίο αναμένεται να φτάσει στον Λίβανο εντός μιας εβδομάδας, πρόσθεσε.

Προς έναν περιφερειακό πόλεμο

Από τις 23 Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει μαζικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων της Hezbollah σε όλο τον Λίβανο, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.000 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 2.950 άλλους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.
Η ανώτατη ηγεσία της Hezbollah σκοτώθηκε στις ισραηλινές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της Nasrallah.
Η Hezbollah και το Ισραήλ έχουν εμπλακεί σε διασυνοριακό πόλεμο από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, ο οποίος έχει σκοτώσει περισσότερους από 41.600 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά.
Η διεθνής κοινότητα έχει προειδοποιήσει ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο θα μπορούσαν να κλιμακώσουν τη σύγκρουση στη Γάζα σε έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης