Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμία ελπίδα για την 155η Ταξιαρχία των Ουκρανών που εξόπλισε η Γαλλία – Έμπειροι οι Ρώσοι

Καμία ελπίδα για την 155η Ταξιαρχία των Ουκρανών που εξόπλισε η Γαλλία – Έμπειροι οι Ρώσοι
Τα γαλλικά όπλα που παρέχονται είναι καλά αλλά ακατάλληλα επισήμανε ο Alain Corvez
Η 155η Ταξιαρχία Συνδυασμένων Όπλων των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, που εκπαιδεύτηκε και εξοπλίστηκε από τη Γαλλία, θα ηττηθεί από τον ρωσικό στρατό, υποστήριξε ο Alain Corvez, απόστρατος Γάλλος συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, η Γαλλία έχει δεσμευτεί να εκπαιδεύσει μια ολόκληρη ταξιαρχία για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και να της παράσχει στρατιωτικό εξοπλισμό.
Συγκεκριμένα, το Παρίσι σχεδιάζει να εξοπλίσει την 155η Ταξιαρχία με 128 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού VAB, 18 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Caesar, 18 ελαφρά τροχοφόρα άρματα μάχης AMX-10 RC, 20 αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα Milan και δέκα στρατιωτικά φορτηγά TRM.
«Η ταξιαρχία δεν θα αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης καθώς θα ηττηθεί από τους Ρώσους που χρησιμοποιούν ισχυρό πυροβολικό και εξοπλισμό και έχουν την κυριαρχία στον αέρα» λέει ο Corvez, ο οποίος υποστηρίζει πως τα γαλλικά όπλα που παρέχονται στην ταξιαρχία «είναι καλά αλλά ακατάλληλα για τη διεξαγωγή πολέμου εναντίον ενός πολύ πιο έμπειρου ρωσικού στρατού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης