Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική μεταστροφή Zelensky: Η Ουκρανία είναι ανοιχτή να συζητήσει την ειρηνευτική πρόταση Βραζιλίας και Κίνας

Σημαντική μεταστροφή Zelensky: Η Ουκρανία είναι ανοιχτή να συζητήσει την ειρηνευτική πρόταση Βραζιλίας και Κίνας
«Εάν αυτό ενώσει τον κόσμο γύρω από ένα σχέδιο, είμαι υπέρ», τονίζει σχετικά ο Ουκρανός πρόεδρος
H Ουκρανία είναι έτοιμη να συζητήσει τις προτάσεις της Κίνας, της Βραζιλίας και της Νότιας Αφρικής για την επίλυση της σύγκρουσης με τη Ρωσία, κατά τη σύνοδο κορυφής της G20, όπως προανήγγειλε ο Πρόεδρος της χώρας, Volodymyr Zelensky, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μεταδόθηκε από την ουκρανική τηλεόραση.
«Η Κίνα, η Βραζιλία, η Νότιος Αφρική έχουν τις δικές τους ιδέες, τις δικές τους φόρμουλες, τις δικές τους προτάσεις», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου.
«Την τελευταία φορά που μιλήσαμε με τον Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa, είπε ότι θα ήθελαν να δούμε και τις δικές τους προτάσεις. Του εξήγησε ότι δεν είμαστε αντίθετοι. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τις προτάσεις σας και, όπου τα σημεία των προτάσεών σας βασίζονται στο διεθνές σχέδιο και στον Χάρτη του ΟΗΕ, είμαστε έτοιμοι να τα συμπεριλάβουμε σε οποιοδήποτε σχέδιο. Γιατί όχι;»
«Θα υπάρξει μια καλή ευκαιρία τον Νοέμβριο – η συνάντηση της G20. Όλοι οι εκπρόσωποι αυτών των χωρών θα είναι εκεί», πρόσθεσε ο Zelensky.
«Εμείς παρουσιάσαμε τη φόρμουλά μας στην Ινδονησία στη G20. Τον Νοέμβριο θα γίνει η G20 στη Βραζιλία. Μπορούμε κάλλιστα να λάβουμε τις προτάσεις τους και όλα αυτά. Εάν αυτό ενώσει τον κόσμο γύρω από ένα σχέδιο, είμαι υπέρ», συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν, ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky είχε επικρίνει έντονα το ειρηνευτικό σχέδιο της Βραζιλίας και της Κίνας, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως «καταστροφικό».
Ο Dmytro Kuleba, ο οποίος κατείχε μέχρι πρόσφατα τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, παραδέχθηκε ότι στο Κιέβο θεωρούσαν την κοινή πρόταση Βραζιλίας και Κίνας ως ανταγωνιστική στην «φόρμουλα ειρήνης» του Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης