Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική εξέλιξη - Η Γαλλία ζητεί την άμεση αποστολή πρόσκλησης στην Ουκρανία για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Σημαντική εξέλιξη - Η Γαλλία ζητεί την άμεση αποστολή πρόσκλησης στην Ουκρανία για ένταξη στο ΝΑΤΟ
«Η πρόσκληση είναι το πρώτο στάδιο, ένα πολιτικό μήνυμα, μπορούμε να το κάνουμε τώρα», τονίζει ο Benjamin Haddad, Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας
Η Γαλλία θεωρεί προτεραιότητα την επίτευξη συμφωνίας προκειμένου η Ουκρανία να λάβει άμεσα πρόσκληση για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αν και αναγνωρίζει ότι η μετέπειτα διαδικασία ένταξης στη Συμμαχία μπορεί να είναι αρκετά χρονοβόρα, τόνισε με τον πλέον επίσημο τρόπο ο Benjamin Haddad, Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien.
«Η πρόσκληση είναι το πρώτο στάδιο, ένα πολιτικό μήνυμα, μπορούμε να το κάνουμε τώρα. Προσπαθούμε να πείσουμε τους εταίρους μας, ακόμη και λαμβάνοντας υπόψη ότι η διαδικασία ένταξης είναι μακρά και απαιτητική», ανέφερε σχετικά ο Haddad.
Ο Υπουργός επεσήμανε επίσης την επιθυμία του Παρισιού να «συνοδεύσει» την Ουκρανία στην πορεία της προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, κάτι που, κατά την άποψή του, θα εξασφαλίσει την ασφάλεια της Ευρώπης.

ηαδδα.JPG
Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Benjamin Haddad

Ο Haddad είχε δηλώσει προηγουμένως σε συνέντευξή του στην Le Journal du Dimanche ότι η Γαλλία στηρίζει την Ουκρανία «όχι από αλτρουισμό», αλλά για να διατηρήσει την αξιοπιστία της στην Ευρώπη. Υποστήριξε ότι η Γαλλία ήταν εκείνη που πίεσε τους εταίρους της να ενισχύσουν τη στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών αρμάτων μάχης, όπλων μεγάλης εμβέλειας και συστημάτων αεράμυνας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μια ενδεχόμενη ήττα της Ουκρανίας θα επηρέαζε την «αμυντική αξιοπιστία» της Γαλλίας εντός της Ευρώπης.
Νωρίτερα, ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky είχε παρουσιάσει το σχέδιο του για την επίλυση της σύγκρουσης με τη Ρωσία, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την άμεση πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης