Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυανόκρανοι από Ευρώπη, και όχι από ΗΠΑ ή ΝΑΤΟ στην Ουκρανία μετά τον πόλεμο

Κυανόκρανοι από Ευρώπη, και όχι από ΗΠΑ ή ΝΑΤΟ στην Ουκρανία μετά τον πόλεμο
Εάν υπάρξει αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσία, εκεί πρέπει να είναι ευρωπαϊκά στρατεύματα λέει Αμερικανός ειδικός
Η Ευρώπη και όχι οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ, θα πρέπει να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία μετά το τέλος του πολέμου, υποστηρίζει δημοσίευμα του Politico.
Αυτό υποστηρίζει ο Kenneth Weinstein, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ιαπωνία και ειδικός στο Ινστιτούτο Hudson των ΗΠΑ, ο οποίος αναφέρεται σε ένα μεταπολεμικό σενάριο στην Ουκρανία που βασίζεται στο παράδειγμα της Κορέας, βάσει του οποίου η χώρα θα διαιρεθεί σε δύο μέρη ενώ θα δημιουργηθεί και μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.
«Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να στείλουν δυνάμεις στην Ουκρανία μετά τη σύγκρουση, προκειμένου να δείξουν το ρόλο τους σε αυτό το παιχνίδι.
Εάν υπάρξει μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσία, πιστεύω ότι τα ευρωπαϊκά στρατεύματα θα πρέπει να είναι εκεί.
Όχι δυνάμεις των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ.
Αυτό θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα» λέει ο Αμερικανός ειδικός.
Μάλιστα το Politico επικαλείται και ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο και αυτό δηλώνει ότι μετά το τέλος του πολέμου, θα ανακύψει θέμα με την ανάπτυξη Ευρωπαίων κυανόκρανων στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης