Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στη Γερμανία – Εν μέσω κρίσης η κυβέρνηση ξοδεύει 8 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση φωτισμού LED στα τζαμιά του Μαρόκου

Σάλος στη Γερμανία – Εν μέσω κρίσης η κυβέρνηση ξοδεύει 8 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση φωτισμού LED στα τζαμιά του Μαρόκου

Δυναμική αντίδραση από τους πατριώτες του AFD

Σχετικά Άρθρα
Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ερωτηθεί για την απόφασή της να δαπανήσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε τέσσερα τζαμιά του Μαρόκου.
Από το 2015 έως το 2021, η κυβέρνηση του Βερολίνου, μέσω της Εταιρείας Διεθνούς Συνεργασίας (GIZ), διέθεσε 8,09 εκατομμύρια ευρώ για έργα που επικεντρώθηκαν κυρίως στην εγκατάσταση φωτισμού LED, ηλιακών συστημάτων και φωτοβολταϊκών πάνελ σε ισλαμικούς χώρους λατρείας σε όλο το Μαρόκο.
Η πρωτοβουλία έχει πυροδοτήσει διαμάχη, ιδιαίτερα μεταξύ των μελών του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), τα οποία έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με την καταλληλότητα τέτοιων δαπανών.
Στη συνέχεια, η κοινοβουλευτική παράταξή της υπέβαλε ερωτήσεις στο αρμόδιο κυβερνητικό τμήμα ζητώντας εξηγήσεις για το πώς δαπανήθηκαν τα χρήματα.
Στην επίσημη απάντησή της, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είπε ότι η πρωτοβουλία ήταν μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος για την προώθηση της γερμανικής αναπτυξιακής συνεργασίας στο Μαρόκο, συμπεριλαμβανομένης της «προώθησης της απασχόλησης μέσω της ενεργειακής απόδοσης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα τζαμιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης