Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άνοδος στο πετρέλαιο μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Άνοδος στο πετρέλαιο μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ
Οι αναλυτές «βλέπουν» τις τιμές στα επίπεδα των 90-100 δολαρίων αν υπάρξει απευθείας σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν
Σχετικά Άρθρα
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν σήμερα 1/10 οι τιμές πετρελαίου Brent και WTI, στον απόηχο της πυραυλικής επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ. 
Μάλιστα, τα κέρδη στον «μαύρο χρυσό» έφθασαν ακόμη και το +5%, για να μετριαστούν λίγο μετά στην περιοχή του +2%.
Σε χάρτη που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις, φαίνεται πως σχεδόν όλη η επικράτεια του Ισραήλ δέχθηκε επίθεση.
Μία ημέρα πριν, ο ισραηλινός στρατός είχε εισβάλλει στο νότιο και ανατολικό Λίβανο, όπου πραγματοποιεί «περιορισμένες» και «στοχευμένες» στρατιωτικές ενέργειες κατά θέσεων και υποδομών της Hezbollah.
Παράλληλα με τις χερσαίες επιχειρήσεις, οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν τη Βηρυτό και συγκεκριμένα τα νότια προάστια της πόλης, τα οποία θεωρούνται προπύργια της Hezbollah αλλά και τον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό στη Σιδώνα, στο νότιο Λίβανο.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Νοεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με άνοδο 2,6% στα 73,56 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Νοεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) ενισχύθηξε 2,4% στα 69,83 δολάρια το βαρέλι.
Να σημειωθεί πως οι αναλυτές της Capital Economics «βλέπουν» τις τιμές στα επίπεδα των 90-100 δολαρίων ανά βαρέλι αν υπάρξει απευθείας σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης